background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био масла за лице
Био козметика

Био масла за лице – изберете правилните според вашите нужди

Ние от "Biopedia.bg" сме убедени, че след прочитането на тази статия ще побързате към магазина, за да добавите поне две-три био масла за лице към арсенала си за грижа за кожата. Защо сме толкова сигурни ли? Много е просто! Мощните сили и полезни свойства на етеричните масла са познати още от древността.

Не са забравени и днес, като оптимистичната прогноза на множество проучвания сочи, че популярността на ароматерапията и употребата на био масла нараства с всяка изминала година.

Оказва се, че на фона на стотици хиляди конвенционални продукти за грижа за кожата предлагани на пазара, все повече и повече хора все пак се ориентират към употребата на био продукти за лице.

Защо? Казано накратко – те са полезни, помагат в лечението, превенцията и успокоението на редица проблеми и състояния, снабдяват ни с богатствата на природата.

био масла за лице, масла за лице, био масла, масло от иланг иланг за лице

Био масла за лице – какво се крие зад тези думи?


Етеричните масла са застъпени широко както в конвенционалните продукти за грижа за кожата и красотата, които можете лесно да откриете по рафтовете в магазините, така и сред почитателите на натуралната и органична грижа за кожата.

Само че просто масла за лице и био масла за лице са две различни понятия.

Ако в състава на крема за лице, който ползвате, откриете растително или плодово масло, това не означава, че то задължително е с био произход.

Важно е да е упоменато, че тази съставка е с био произход, а такъв бива гарантиран от сертификат, който се издава след строги регулации и стриктни проверки. Работата е там, че био масла за лице са само тези, които са добити от растения, които са отглеждани и преработвани по био начин.

Това означава, че тези растения са отглеждани, опрашвани, преработвани по напълно сходен начин с естествения. Това автоматично означава, че по време на тяхното отглеждане, добив и преработка не са използвани химикали и продукти със синтетичен произход, ГМО, пестициди и хербициди и т.н.

Благодарение на този свой произход, при всички био масла за лице не съществува риск от алергична реакция към или усвояване от организма на вредни химикали, просто защото такива няма. Био произходът, освен това, гарантира, че суровините са запазили изцяло или в голямата си част всички полезни свойства.

био масла за лице, масла за лице, био масла, масло от иланг иланг за лице

Био масла за лице – Роза


Снимка за внимание
Разбира се, не можем да говорим за най-добрите и полезни био масла за лице, ако не споменем прочутата роза. В нашата страна розовото масло е на почит и няма спор защо то бива широко използвано още от древността.

Био розовото масло има силни антиоксидантни свойства, което означава, че защитава кожата от вредните радикали, поддържа баланса и не позволява да губи влага, като така предотвратява дехидратация и преждевременното й стареене. Освен това розовото масло се използва в борбата с акне, помагайки за овладяване и успокоение на възпаленията.

Био масла за лице – Исоп

Още едно био масло, което силно се препоръчва при борба с акне. Маслото от исоп е популярно с това, че успокоява раздразненията и възпаленията. Освен това са всепризнати свойствата му да предотвратява появата на белези и да минимизира съществуващите такива.

Внимание – маслото от исоп не бива да се използва от бременни или в случаи, че имате здравословни проблеми, които предизвикват припадъци.

Био масла за лице – Иланг-иланг

Био маслото от иланг-иланг е широко застъпено в козметиката. Използва се заради полезните му свойства за косата, приятния аромат, но най-вече като част от грижата за кожата.

Препоръчва се за комбинирана кожа, като е достатъчно леко, за да не омазнява кожата допълнително и не запушва порите, но достатъчно хидратиращо, за да помогне на сухите и дехидратирани участъци от лицето.

био масла за лице, масла за лице, био масла, масло от иланг иланг за лице

Био масла за лице – Смирна

Още едно изключително дълбоко хидратиращо масло е това от смирна. Неговата употреба се препоръчва при много суха и дехидратирана кожа. Особено през зимните и студени месеци, маслото от смирна е много полезно за третиране на различни кожни състояния, които са резултат от излагане на кожата на студ и вятър.

Маслото от смирна е полезно и в борбата с акне. Не се препоръчва за употреба от бременни и кърмещи жени. Не се приема орално. Като страничен ефект може да понижи кръвното налягане.

Био масла за лице – Ветивер

Маслото от ветивер също притежава силни антиоксидантни свойства, ето защо е чудесен помощник в грижата за по-здрава и по-млада кожа. Освен че поддържа кожата хидратирана и я защитава от вредните радикали, маслото от ветивер също има и полезни свойства за минимизирането и лечението на белези, ето защо е чудесен избор, ако желаете да премахнете белезите от акне.

Маслото от ветивер е едното от малкото био масла за лице, при които няма никаква опасност от алергична реакция, което означава, че може да бъде използвано и от хора с изключително чувствителна кожа, която може би реагира на други масла.

Това са само няколко примера за наистина полезните свойства на био етеричните масла в борбата с редица кожни проблеми. Съществуват още множество био масла за лице, които биха могли успешно да ви помогнат в поддържането на здрава, красива, гладка, еластична, младежка кожа.

Коментари

Споделяне