background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био продукти за лице – кои са те?
Био здраве

Био продукти за лице – от сутрин до вечер

Козметиката е част от ежедневието на всяка една от нас. За някои дами грижата за кожата на лицето е достатъчно минималистична и включва само основните продукти. В тази статия на "Biopedia.bg" ще откриете био продукти за лице, които да използвате от сутрин до вечер.

Други дами пък следват прочутата корейска рутина, която включва множество стъпки и продукти, обикновено десет на брой, но често и повече.

Без значение каква рутина по грижа за кожата намирате за най-подходяща според вашите нужди, а и начин на живот и бюджет. Много по-важно е какви продукти всъщност използваме в грижата за кожата.

В тази статия ще поговорим повече за това какво са био продукти за лице, защо експертите препоръчват замяната на традиционните козметични продукти с такива с био произход.

Освен това ще представим предложение за рутината за кожата на лицето, която би могла да се състои изцяло от продукти с био произход.

Био продукти за лице – кои са те?

Био продукти за лице са всички козметични продукти, които са съставени от суровини и ингридиенти, които са с био произход. Био произходът е регулиран и гарантиран чрез сертификати.

Био произходът означава, че суровините и съставките са извлечени от растения, които са отглеждани, добивани и преработвани в условия, които са сходни с натуралните за растението.


Това означава също, че химикали и други синтетични продукти не са използвани в обработката, отглеждането и добива на тези съставки. Така че усвояването от организма на вредни химикали е сведено до минимум или напълно невъзможно при употребата на био продукти за лице.

Невъзможна е и алергична реакция или чувствителност на кожата, които да са породени от химични и синтетични съставки.

Още по важното е, че био суровините запазват напълно или в голямата си част всички полезни свойства и микроелементи, така че човешкият организъм може да получи и усети всичките им преимущества.

био продукти за лице, сутрешна рутина за лицето, вечерна рутина за лицето, продукти за лице, сутрешна и вечерна рутина за лице

Био продукти за лице – сутрешна рутина

Можете да започнете деня с продукт за лице с био произход, в чийто състав влиза витамин Ц.

Витамин Ц е силен антиоксидант и той е известен не само със свойствата си да избистря тена и да коригира текстурата на кожата, но и с неговото свойство да създава защитен слой, който да предпазва кожата от вредните радикали.

Почистване

Почистването на кожата на лицето сутрин е много важно, за да може да се премахнат излишното омазняване, което се натрупва през нощта, както и други нечистотии. Освен това почистването подпомага микроциркулацията и допринася за по-чиста и здрава кожа чрез микроексфлиране.

Серум

Открийте подходящия за вас и нуждите на вашата кожа био серум. Обикновено в състава му ще влизат био масла.

Има толкова много и разнообразни био масла, всяко едно от тях ще е подходящо за различен тип кожа и ще таргетира различни кожни проблеми. Подберете тези, които са подходящи за вашите нужди и отговарят на вашите изисквания.

А серумите са много важна част от рутината, защото те стимулират и подпомагат свойствата на кожата да се самоизгражда и самовъзстановява, те защитават кожата под повърхностното й ниво.

Серумите не само хидратират кожата, но основната им функция е да предоставят на кожата висококонцентрирани дози от антиоксиданти и витамини.

Хидратация


Основната функция на био кремовете за лице е да „заключат“ влагата в кожата, така че тя да не бъде суха или дехидратирана.

На пазара съществуват редица био кремове за лице с различни съставки, отново, вие трябва да изберете своя според нуждите на своята кожа и нейните специфики.

Околоочен крем

Както знаете, кожата около очите е най-нежната зона, затова и тя първа е заплашена от преждевременно стареене.

Ето защо е от изключителна важност да се уверим, че се грижим правилно за тази зона, а това става чрез подбора на достатъчно хидратиращ и подхранващ околоочен крем с био произход.

Слънцезащитен продукт

био продукти за лице, сутрешна рутина за лицето, вечерна рутина за лицето, продукти за лице, сутрешна и вечерна рутина за лице


Снимка за внимание
Не бива да се забравя нанасянето на био слънцезащитен продукт, независимо от сезона. Много хора все още вярват, че употребата му е наложителна само на плажа, но това не е така.


Слънцезащитният продукт трябва да се нанася всекидневно.

Добър трик за плътно нанасяне на слънцезащитния продукт по цялото лице без да пропускате някоя част е а смесите слънцезащитния продукт с фон дьо тена, ако носите такъв.

Био продукти за лице – вечерна рутина

Вечерната рутина за грижата за кожата е редно да е фокусирана върху това основно да оптимизира и дообогати резултатите, които са постигнати със сутрешната рутина, също и да стимулира възстановяването на клетките, да предостави защита на кожата от стреса, причинен от околните влияния и да бъдат предотвратени бъдещи наранявания и проблеми на кожата.

Почистване


Във вечерната рутина отново присъства стъпката по почистване на кожата с био продукт за лице. Ако носите грим, той трябва да бъде премахнат, заедно с всички нечистотии натрупани по кожата през деня.

Масло

Тук е моментът да използвате подходящо за вашата кожа био масло, което да я регенерира, подхрани и хидратира.

Серум

Отново, част от вечерната рутина трябва да бъде био серум за лице. Можете да използвате серума за лице, който използвате сутрин, или да използвате друг с различни функции.

Хидратиращ крем и околоочен крем

био продукти за лице, сутрешна рутина за лицето, вечерна рутина за лицето, продукти за лице, сутрешна и вечерна рутина за лице

Тук специалистите съветват да използвате био хидратиращи кремове за лице и околоочната зона, които са създадени специално за нощна грижа. Те са по-подхранващи и имат по-силни регенериращи свойства.

Правилно подбраните био продукти за лице и редовното следване на всички стъпки от сутрешната и вечерна рутина по грижа за кожата ще ви помогнат да се радвате на по-здрава и по-добре изглеждаща кожа в дългосрочен план.лале

Коментари

Споделяне