background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

glavna (5).jpg
Био продукти

Био напитки – как се вписват в нашето ежедневие

На фона на много успешно развитие на индустрията на напитките в днешно време, смело можем да твърдим, че на потребителя му е предоставен наистина огромен избор и разнообразие. Но като става въпрос за био напитки, нека по-подробно разгледаме тази статия на "Биопедия".

И някъде между всички тези напитки, от които можем да избираме, се намира една по-специална категория – био напитки. Категория, която вероятно буди множество въпроси и все още не е така добре разбрана от масовия потребител.

Логично е, че при толкова много избор на пазара, потребителят трудно може да се ориентира кои са най-подходящите и предпочитани от него в контекста на неговите вкусови предпочитания, но и на преимуществата, които може да получи.

Въпреки това, главната мотивация на всеки потребител и клиент си остава желанието да направи по-здравословен и добър избор. И ето тук въпросните био напитки могат да задоволят всички нужди. Нека първо разберем какво да разбираме под био напитки.

Био напитки – какво означава?

Био напитките са още известни като напитки, които могат да бъдат свежи или преработени, но несъмнено са продукт на суровини, които са отглеждани и добивани според методите на био фермерството.


Този вид напитки и био продуктите като цяло завишават чувствително преимуществата за човешкото здраве и приемът на полезни нутриенти, като едновременно с това минимизират приемът на вредни химикали, включително синтетични пестициди, ГМО и редица други токсични препарати.

Казано по-просто, когато консумирате напитка с био произход, вие не бива да се притеснявате, че заедно с нея приемате и изкуствени консерванти, оцветители, овкусители, аромати и като цяло вредни химикали и токсични продукти.

Това е така, защото в био фермерството, химикали и токсични продукти не се използват в нито един етап от отглеждането, добива и преработката на животинските и растителни суровини.

Био напитки – какво ги различава от останалите напитки?

За да разберем по-добре преимуществата на любимите био напитки пред конвенционалните продукти на пазара е важно да си отговорим какви са основните разлики между тях.

Съществуват две основни разлики – любимите ни био напитки са много по-здравословен избор, освен това са и много по-устойчив избор в контекста на опазването на природата. На първо място идва здравословният фактор.


Снимка за внимание
Благодарение на това, че напитките с био произход са създадени от суровини и продукти, които са плод на био фермерството, в тях не се съдържат вредни химикали и токсини, които да попаднат в човешкия организъм чрез консумация.

Това премахва изцяло и рискът от алергична реакция или развиване на чувствително към химикали.

Освен това в био суровините се намира значително по-голямо количество витамини, микроелементи и нутриенти, което се отразява положително на организма.

От друга страна имаме и екологичния фактор. Био фермерството е единственият метод, който е напълно щадящ и устойчив към природата. Чрез него се намалява или напълно премахва рискът от замърсяване на почвите и водите. Вредната човешка намеса е премахната напълно.

био напитки, бионапитки, напитки био

Био напитки – преимущества и предимства

Да, напитките с био произход идват с редица предимства, на които всеки потребител може да се наслади. Основната идея на тези напитки е не само да утоляват жаждата и да са приятни на вкус, но и да подпомагат човешкото здраве и правилното функциониране на организма и всички негови системи.

Консумирайки напитки с био произход, ние подсигуряваме за себе си:

 • Богат прием на антиоксиданти – тези напитки съдържат големи дози витамини, а витамините са нашият основен източник на антиоксиданти. Антиоксидантите са полезни в много направления, отразяват се чудесно на кожата, дават ни повече енергия и повишават цялостния тонус на организма.

 • Помощ на имунната система – нашата имунна система се нуждае от допълнителна подкрепа, за да ни защитава максимално. Консумацията на био храни и напитки е един от най-лесните и приятни начини да подсилим имунната система.

 • Балансиране на холестерола – за да намалите вредния холестерол, препоръчително е често да приемате напитки с био джинджифил, лимон или краставица.

 • Алкализиране на тялото – консумацията на напитки с био произход спомага балансирането на pH на тялото. Ако средата в организма ви е твърде киселинна, това може да доведе до редица здравословни проблеми. Ето защо се препоръчва приемът на много био плодове и зеленчуци, който пък е изключително приятен, ако те са под формата на напитки.

 • Забавяне на стареенето – био или органичните напитки защитават тялото и организма от вредните свободни радикали, като така минимизират риска от преждевременно стареене и забавят появата на първи бръчки.

био напитки, бионапитки, напитки био

Био напитки – кой ги консумира?

Консуматорите на напитки с био и органичен произход са разнообразни. Като цяло можем да отбележим, че това са хората, които са загрижени за своето здраве и това на своите семейства. Това са хора, които искат да направят най-добрите избори, най-полезните и с най-много преимущества.

Много често това са майки, които избират децата им да консумират тези полезни напитки. Към консуматорите на тези напитки спадат и хората, които като цяло целят по-балансирано и здравословно хранене и начин на живот. Тук попадат и хората, които искат да правят по-устойчиви за природата избори.

Био напитки – някои всеобщи любимци

Ако смятате, че единствените напитки, които можете да откриете са тези, които са прясно изцедени от свежи био плодове и че няма кой знае какво разнообразие на пазара, нека ви дадем няколко допълнителни идеи:

 • Био джинджифилов чай
 • Био билков студен чай
 • Био напитка от тигрова ядка
 • Био лимонада от розов грейпфрут
 • Био протеинов шейк
 • Био тайландски чай с типични азиатски билки и ароматна ванилия
 • Био напитка с кленова вода
 • Био плодов фреш или нектар

Изборът от био храни и напитки е наистина голям. Има предложения за всеки вкус и бюджет. Независимо какво ще изберете, важното е да знаете, че правите възможно най-здравословния и добър избор.

Loading...
Споделяне