Кой ли не обича да похапва вкусни бисквитки? Ами ако са био бисквити? На пазара съществуват и се предлагат какви ли не бисквитки. Хрускави или меки, малки или големи, а колко различни вкусове има само? Смело може да се твърди, че съществува бисквитка за всеки вкус и предпочитания.
В тази статия на "Биопедия" ще научите всичко за био бисквитите.
Но по наше мнение, най-хубавите бисквити, които можете да закупите или да приготвите у дома са… био бисквити. О, да, какво по-хубава от комбинация между страхотен вкус и здравословен избор! Ние не се сещаме за нещо по-добро!
Когато става въпрос за храна и хранителни продукти, всички можем да се съгласим, че най-хубавата храна е тази, която е едновременно вкусна, но и здравословна. Всекидневно искаме да правим по-добри и здравословни избори за нас и нашето семейство.
Въпреки това не искаме да правим компромиси с вкуса и да продължаваме да се наслаждаваме на любимите ни вкусотийки. Живот без бисквитки е тъжен живот и ние не искаме да го живеем. Но не искаме и да вредим на нашето здраве и организъм. Ето защо любимите ни био бисквити се превръщат в най-добрата алтернатива.
Био бисквитите носят всички вкусови качества на традиционните бисквити, които можем да открием по рафтовете на магазина. Дори са по-вкусни. Това се дължи на био продуктите и суровини, от които се приготвят любимите био бисквити. Био продуктите, суровини и съставки се добиват от животни и растения, които биват отглеждани от био фермери.
Био фермерството означава, че всички животни и растения са отглеждани в условия, които са сходни и максимално близки с натуралните такива. Това означава, че в размножаването и опрашване, отглеждането, хранене и подхранване и всички останали процеси от жизнения цикъл няма човешка намеса, която да изменя натуралните условия или пък структурата на продуктите.
Освен това тези суровини не са третирани с химикали, ГМО и други синтетични и токсични продукти. По този начин се запазват максимално вкусовите качества на суровините и ингридиентите, но също и всички полезни микроелементи, нутриенти, витамини.
А най-хубавото е, че при консумацията на био бисквити и други био храни няма опасност в организма да попаднат токсини и вредни химикали.

За да приготвите перфектните био бисквитки у дома е нужно да знаете няколко трика от кулинарните специалисти и ние ще споделим някои от тях с вас днес. Разбира се, важно е да се отбележи, че когато става въпрос за бисквитки, всеки има своите индивидуални предпочитания.
Въпреки това, ако искате да приготвите наистина вкусни бисквитки, които ще се харесат на цялото семейство, ето какво може да направите:
Винаги използвайте качествено био масло, което ще предаде по-богата, пухкава и приятна текстура на тестото.
Изберете правилната захар. Има различни видове захар, като всяка от тях се откроява с различни вкусови качества.
Независимо каква захар ще използвате, уверете се, че е био.
Обърнете внимание, че био продуктите са с по-къси срокове на годност, защото в тях няма добавени изкуствени консерванти.
Не забравяйте, че готовото тесто трябва да отпочине.
Добре де, може би няма нужда от съвети, всеки обича да похапва бисквитки като десерт, или пък следобедна закуска за повече енергия. Но ако искате да откриете още начини как да се наслаждавате на любимите бисквити, ето няколко идеи от нас:
Направете вкусен чийзкейк. Да, бисквитките са в основата на вкусния чийзкейк… съвсем буквално, защото най-вкусната основа за този десерт се прави именно от натрошени бисквити смесени с разтопено масло.
Потапяйте бисквитите в био прясно мляко или ядково мляко.
Това е любимо лакомство не само на Дядо Коледа и ако все още не сте пробвали комбинацията – струва си!
Бисквитената торта е любима на поколения българи и носи топли спомени от детството. Тя е нашият български отговор на чийзкейка и си струва да се приготви и с био бисквитки.
Кисело мляко с бисквити! Любимо както на малки, така и на големи.

Съберете двете смеси и омесете хомогенно масло. След това го поставете във фризера за един час. След това разточете тестото, изрежете го в желаната от вас форма, поставете бисквитите върху хартия за печене в тава и печете до пълня готовност.