background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

glavna.jpg
Био продукти

Био лосион за тяло – нежна грижа без вреди за здравето

Грижата за кожата на тялото е също толкова важна, колкото и грижата за всяка друга част от нашия организъм. В тази статия на "Biopedia.bg" ще научите повече за био лосион за тяло и неговите предимства.

През студените месеци кожата ни страда много, тъй като е подложена на студ, сух въздух в отоплените помещения и гореща вода, с която се къпем, за да се стоплим след дълъг ден навън.

От друга страна, летните месеци не са по-щадящи за кожата.

Тогава имаме пряко излагане на слънце, хлорната вода в басейна, солената в морето и други агресивни влияния.

И често забравяме, че кожата на нашето тяло има нужда от допълнителна грижа през всеки сезон.

А нашата кожа е защитната ни бариера, така че грижата за нея е наистина наложителна. Най-доброто, което можем да направим за нея е редовно да нанасяме био лосион за тяло.

Био лосион за тяло – какво представлява?

Био лосион за тяло е продукт, който включва в състава си суровини и съставки, които са с растителен или животински, но най-важното – био произход. Био произходът е гаранция за качество до голяма степен.

Растенията и животни, от които се добиват суровини за био продукти, биват отглеждани в условия, които са сходни с натуралните за тях.


Това е щадящо за природата и околната среда. Тези растения и животни не биват обработвани с химикали, синтетични продукти и пестициди, хербициди, антибиотици, ГМО, или хормони и подобни.

По този начин се гарантира, че няма груба човешка намеса в суровините и тяхната структура. Това означава, че всички био съставки запазват максимално много полезните си свойства и те могат да бъдат усвоени от организма.

Био лосион за тяло – защо се нуждаем от него?

Преди да побързате да купувате правилния био лосион за тяло е добре първо да разбирате защо се нуждаете от точно такъв лосион за тяло. Широкото схващане е, лосионите за тяло се използват само и единствено за хидратиране на кожата.

Но човешката кожа е много по-сложна система от това. Като цяло, кожата на тялото обикновено е способна сама да контролира своя баланс, но при редица условия тази й способност може да бъде засегната

Промените често водят да пресушаване и дехидратация на кожата, стресът и хормоналният дисбаланс също й влияят силно, както и някои здравословни проблеми. Функцията на лосиона за тяло е да успокои дискомфорта и усещането за суха кожа и да даде на кожата възможност сама да възстанови своя баланс.

Био лосион за тяло – какво означават ароматите?

Дали изкуствените аромати имат за цел просто да осигурят по-приятно преживяване при използване на продукта, или крият нещо? Казано накратко, изкуствените аромати са химикали, като зад простичкото означение „аромати“ на етикета могат да се крият над 300 различни химикала.


Снимка за внимание
Достатъчно често, купувайки си био лосион за тяло, можем да прочетем на етикета за съставки, които означават добавени аромати. Клиентите се смущават от този факт, като в техните очи това автоматично означава, че продуктът не е с био произход.


био лосион за тяло, био лосион, био лосион

Много химикали, които не желаете да попадат във вашата кожа и организъм. Важно е да уточним, че е възможно един продукт да е означен като „био“ и все пак да съдържа изкуствени аромати, макар че това се случва рядко.

Това е така, защото не всички био продукти са с изцяло био състав. Това трябва да е обозначено на етикета, така че четете и проверявайте внимателно преди покупка.

Кои други токсини ще избегнете ползвайки био лосион за тяло?

При използването на био лосион за тяло, вие имате прекрасната възможност да ограничите или напълно да предотвратите вредни съставки и токсини да попадат в организма ви.

Това означава, че конвенционалните продукти често съдържат куп съставки, които не ви се иска да нанасяте върху своята кожа.

Както вече уточнихме, препоръчително е да се избягват изкуствени аромати. Освен тях, препоръчва се избягването на използване на продукти, които съдържат следните токсични съставки:

  • ПЕГ или полиетилен гликол
  • Оксинол
  • Полиоксиетиелен
  • Толуол
  • Метилизотиазолин
  • Триклозан


Био лосион за тяло – кои био съставки искате да видите?

Четейки етикета на био лосионите за тяло можете да откриете много съставки, които ви се иска да са там и може да сте сигурни, че тези продукти наистина се грижат за вашата кожа по най-правилния начин. Разбира се, най-популярните от тях са кокосовото масло и био зехтинът.


био лосион за тяло, био лосион, био лосион

Това са две от най-ефикасните съставки, за хидратация на кожата, но не са единствените. Био маслото от зелено кафе е още една прекрасна съставка, която набира все повече популярност сред био продуктите.

Това масло има не само хидратиращи свойства, но и антиоксидантни такива.

Био маслото от асай е още една много полезна съставка с много ползи, сред които изключително силни антиоксидантни свойства, както и редица витамини и полезни нутриенти като омега 3 мастни киселини, протеини, както и витамините Б и Ц.

На пазара съществуват множество козметични продукти с био произход, които ще ви помогнат не само да не наслаждавате на кожа, която изглежда добре, но и такава, която се чувства добре. Изберете правилният био лосион за тяло за нуждите на вашата кожа и ще се отървете от дискомфорта на сухата кожа.

Коментари

Споделяне