photo_2022-07-14_23-21-55.jpg
Био рецепти

Кремове за френски макарони – 7 прекрасни рецепти

Biopedia
14 Юли 2022
5мин.

Френските макарони са създадени в началото на 16 век и всички бързо се влюбват във фееричната им и нежна красота и деликатният вкус.

И до днес френските макарони са любим десерт на много, истинска наслада за очите с красивите си цветове, но и нежна наслада за небцето.

Макароните са истинско кулинарно произведение на изкуството с ароматното си бадемово-целувчено тесто, към което се добавя и захар, ванилов екстракт и готварска боя по желание.

И докато за тестото на тези нежни черупки от меренг има строго определена рецепта с точни грамажи, то при пълнежите или кремове за френски макарони може да се прояви креативност и да се експериментира с различни класически и по-нетрадиционни вкусове.

Ако и вие искате да приготвите френски макарони у дома, за да впечатлите гостите, но се чудите какви кремове за френски макарони да изберете, в тази статия ще откриете седем вкусни идеи.

Кремове за френски макарони – екзотично манго

Необходими продукти:
- 1 брой узрял плод манго
- 150 грама бял шоколад

Начин на приготвяне:
Мангото е доста неочакван избор за приготвяне на кремове за френски макарони, но опитате ли веднъж този ганаш, няма и да помислите за приготвяне на друг.

Нарежете мангото на малки парченца и след това го пюрирайте с помощта на вилица или пасатор. Разтопете шоколада на водна баня.

След това затоплете манговото пюре и прибавете към него разтопения шоколад. Поставете ганаша в хладилник за няколко часа, докато се втвърди.

Кремове за френски макарони – свежа малина

Необходими продукти:
- ¼ чаша разтопено масло
- 1 ½ чаша захар
- 4 супени лъжици сладко от малини
- 1 супена лъжица сметана
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:
Малините често присъстват в рецепти за кремове за френски макарони и не е изненадващо защо. Свежият им вкус прекрасно контрастира със сладостта на десерта.

За да приготвите този крем е нужно да смесите заедно половината от захарта и маслото. След това към тях се добавя сладкото от малини, сметаната и ваниловия екстракт. Постепенно добавете към сместа остатъка от захарта и бъркайте до пълното й разтваряне.

Кремове за френски макарони – нежна ванилия

Необходими продукти:
- 1/3 чаша меко масло
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2 чаши захар

Начин на приготвяне:
Когато говорим за екстракт от ванилия, говорим за една наистина класическа и любима съставка в много рецепти за кремове за френски макарони.

Докато обикновено ароматът на ванилия е само допълнение, което се съчетава с по-наситени и изразени вкусове, то в това предложения именно ванилията е звездата.

Приготвянето на този крем е много лесно, нужно е просто да смесите всички съставки и да ги разбиете с миксер до получаване на хомогенна смес и разтварянето на захарта.

Кремове за френски макарони – любим шоколад

Необходими продукти:
- 1 черен шоколад
- ½ чаша сметана
- 2 супени лъжици разтопено масло

Начин на приготвяне:
За да получите един от най-класическите и любими вкусове за десерти е нужно да започнете с нарязването на шоколада на малки парченца.

След това започнете да затопляте сметаната на котлона и прибавете към нея нарязания шоколад. След като всичко се смеси добре, прибавете към сместа и маслото.

Оставете сместа да изстине и я поставете в хладилника за няколко часа.

Кремове за френски макарони – ароматен портокал

Необходими продукти:
- 1/3 чаша пудра захар
- 2/3 чаша прясно изцеден сок от портокал
- Настърганата кора на един портокал
- ½ супена лъжица портокалов екстракт
- 1 брой крема сирене
- ½ чаша масло на стайна температура
- 1 супена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:
В тенджера поставете захарта, портокаловия сок, портокаловите корички и портокаловия екстракт. Затоплете сместа докато се сгъсти и се получи консистенция на лепкав сироп.

Оставете сиропа да изстине напълно. В купа разбийте крема сиреното, маслото и ваниловия екстракт. Към тази смес добавете изстиналия портокалов сироп.

Кремове за френски макарони – впечатляващ лимон

Необходими продукти:
- 200 грама пудра захар
- 100 грама масло
- Корите и сокът на 4 лимона
- 3 цели яйца
- 1 жълтък
- 1 супена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:
На водна баня разтопете захарта с маслото, ваниловият екстракт, лимонените кори и сок. След като маслото и захарта се разтопят, прибавете към тях с постоянно разбъркване яйцата.

Бъркайте докато се получи хомогенна смес. Оставете сместа на котлона за 10 минути докато се сгъсти и периодично разбърквайте. След това я оставете да се охлади.

Кремове за френски макарони – деликатен бял шоколад

Необходими продукти:
- 5 супени лъжици сметана
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 175 грама бял шоколад

Начин на приготвяне:
Затоплете сметаната и ваниловият екстракт до степен на кипене. След това премахнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете нарязаният шоколад. Разбъркайте добре и поставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се втвърди.

Това бяха 7 класически и интересни рецепти за пълнежи за любимите ви макарони. Всеки един от тях се откроява по свой начин и би добавил уникален вкус към нежните целувчено-бадемови черупки на френските макарони.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

biopedia

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!