- Кремове за френски макарони – екзотично манго
- Кремове за френски макарони – свежа малина
- Кремове за френски макарони – нежна ванилия
- Кремове за френски макарони – любим шоколад
- Кремове за френски макарони – ароматен портокал
- Кремове за френски макарони – впечатляващ лимон
- Кремове за френски макарони – деликатен бял шоколад
Френските макарони са създадени в началото на 16 век и всички бързо се влюбват във фееричната им и нежна красота и деликатният вкус. А ако сте ентусиаст и искате сами да приготвите този десерт, но се чудите как да изберете подходящите кремове за френски макарони, тогава прочетете цялата статия на "Biopedia".
И до днес френските макарони са любим десерт на много, истинска наслада за очите с красивите си цветове, но и нежна наслада за небцето.
Макароните са истинско кулинарно произведение на изкуството с ароматното си бадемово-целувчено тесто, към което се добавя и захар, ванилов екстракт и готварска боя по желание.
Ако и вие искате да приготвите френски макарони у дома, за да впечатлите гостите, но се чудите какви кремове за френски макарони да изберете, в тази статия ще откриете седем вкусни идеи.
Кремове за френски макарони – екзотично манго
Необходими продукти:
- 1 брой узрял плод манго
- 150 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Мангото е доста неочакван избор за приготвяне на кремове за френски макарони, но опитате ли веднъж този ганаш, няма и да помислите за приготвяне на друг.
Нарежете мангото на малки парченца и след това го пюрирайте с помощта на вилица или пасатор. Разтопете шоколада на водна баня.
След това затоплете манговото пюре и прибавете към него разтопения шоколад. Поставете ганаша в хладилник за няколко часа, докато се втвърди.
Кремове за френски макарони – свежа малина
Необходими продукти:
- ¼ чаша разтопено масло
- 1 ½ чаша захар
- 4 супени лъжици сладко от малини
- 1 супена лъжица сметана
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Малините често присъстват в рецепти за кремове за френски макарони и не е изненадващо защо. Свежият им вкус прекрасно контрастира със сладостта на десерта.
За да приготвите този крем е нужно да смесите заедно половината от захарта и маслото. След това към тях се добавя сладкото от малини, сметаната и ваниловия екстракт. Постепенно добавете към сместа остатъка от захарта и бъркайте до пълното й разтваряне.
Кремове за френски макарони – нежна ванилия
Необходими продукти:
- 1/3 чаша меко масло
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2 чаши захар
Начин на приготвяне:
Когато говорим за екстракт от ванилия, говорим за една наистина класическа и любима съставка в много рецепти за кремове за френски макарони.
Докато обикновено ароматът на ванилия е само допълнение, което се съчетава с по-наситени и изразени вкусове, то в това предложения именно ванилията е звездата.
Приготвянето на този крем е много лесно, нужно е просто да смесите всички съставки и да ги разбиете с миксер до получаване на хомогенна смес и разтварянето на захарта.
Кремове за френски макарони – любим шоколад
Необходими продукти:
- 1 черен шоколад
- ½ чаша сметана
- 2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
За да получите един от най-класическите и любими вкусове за десерти е нужно да започнете с нарязването на шоколада на малки парченца.
След това започнете да затопляте сметаната на котлона и прибавете към нея нарязания шоколад. След като всичко се смеси добре, прибавете към сместа и маслото. Оставете сместа да изстине и я поставете в хладилника за няколко часа.
Кремове за френски макарони – ароматен портокал
Необходими продукти:
- 1/3 чаша пудра захар
- 2/3 чаша прясно изцеден сок от портокал
- Настърганата кора на един портокал
- ½ супена лъжица портокалов екстракт
- 1 брой крема сирене
- ½ чаша масло на стайна температура
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
В тенджера поставете захарта, портокаловия сок, портокаловите корички и портокаловия екстракт. Затоплете сместа докато се сгъсти и се получи консистенция на лепкав сироп. Оставете сиропа да изстине напълно. В купа разбийте крема сиреното, маслото и ваниловия екстракт. Към тази смес добавете изстиналия портокалов сироп.
Кремове за френски макарони – впечатляващ лимон
Необходими продукти:
- 200 грама пудра захар
- 100 грама масло
- Корите и сокът на 4 лимона
- 3 цели яйца
- 1 жълтък
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопете захарта с маслото, ваниловият екстракт, лимонените кори и сок. След като маслото и захарта се разтопят, прибавете към тях с постоянно разбъркване яйцата.
Кремове за френски макарони – деликатен бял шоколад
Необходими продукти:
- 5 супени лъжици сметана
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 175 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Затоплете сметаната и ваниловият екстракт до степен на кипене. След това премахнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете нарязаният шоколад. Разбъркайте добре и поставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се втвърди.
Това бяха 7 класически и интересни рецепти за пълнежи за любимите ви макарони. Всеки един от тях се откроява по свой начин и би добавил уникален вкус към нежните целувчено-бадемови черупки на френските макарони.
Коментари