background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био храни от безсмъртниче
Био продукти

Масло от безсмъртниче – тайната на красивата и здрава кожа

Безсмъртничето е растение с ярки жълти цветове, които напомнят на маргаритки. Освен това има силен и разпознаваем аромат. Името на растението също буди любопитство. В тази статия на "[Биопедия](/)" ще научите най-важното, което трябва да знаете за масло от безсмъртниче.

Преведено от древногръцки, името означава „слънце“ и „злато“. Безсмъртничето често може да бъде открито в района на Средиземноморието, но се среща и по нашите ширини. Традиционно и от векове масло от безсмъртниче се използва в алтернативната медицина.

Маслото от това нежно и красиво цвете е популярно със своите полезни свойства. То помага при респираторни проблеми, но и при кожни. Употребата му в козметиката е широка заради чудесния начин, по който се отразява на кожата.


Масло от безсмъртниче се използва за заздравяване на рани и лечение на белези, при алергии, за избледняване на стрии, при псориазис, дерматит и екзема.

Маслото от това чудодейно растение стимулира естествените свойства на кожата да се регенерира, а освен това е и популярна съставка с козметични продукти за превенция на стареене на кожата. В следващите редове, ние от "Biopedia.bg”, ще изведем ползите за здравето от това чудодайно растние.

Масло от безсмъртниче, масло от безсмъртниче за лице, безсмъртниче, безсмъртниче ползи, безсмъртниче масло, безсмъртниче билка ползи

Масло от безсмъртниче – как да го използваме за кожата

Както вече споменахме, масло от безсмъртниче намира широко разпространение в козметичната индустрия и грижата за кожата. Това масло е изключително богато като натурален състав, а освен това е и сравнително рядко, което го прави наистина безценна съставка. Масло от безсмъртниче може да помогне за разкрасяване на кожата, нейното подхранване.


Снимка за внимание
Благодарение на редовната употреба на масло от безсмъртниче, ние можем да се радваме на кожа, която е еластична, сияйна, гладка, свежа и дълбоко хидратирана.

Това масло редуцира и предпазва от факторите, които предизвикват преждевременното стареене на кожата и по този начин осигурява отлична превенция от ранни бръчки и изглажда съществуващите. Нанасяйте маслото от безсмъртниче по лицето, врата и деколтето, за да се радвате на младежки изглеждаща кожа с повече сияние и еластичност.

Ето някои от ползите, които може да изпитате при редовна употреба на висококачествено масло от безсмъртниче:

  • Натурален начин за намаляване на видимостта на бръчките и фините линии.
  • Предпазване и редуциране на факторите, които причиняват стареене на кожата.
  • Поддръжка на младежкия вид на кожата и нейното здраве. Прави кожата по-гладка и мека.
  • Хидратира кожата в дълбочина и подхранва.
  • Редуцира видимостта не белези и други кожни несъвършенства.
  • Помага за успокояване на кожата и нейното овлажняване след излагане на слънце.
  • Може да се използва и като натурален дезодорант.

Масло от безсмъртниче – как да се използва

Разбира се, класическият начин за използване на маслото е като го нанасяте по цялото лице, шия и деколте. Маслото е леко, не запушва порите, може да се използва сутрин и вечер като част от рутината. Може да се нанася и по цялото тяло, също и локално върху определени части на кожата, където има нужда. Например върху стрии, белези или други несъвършенство.

Освен това може да използвате маслото от безсмъртниче в съчетание с гел от алое вера, за да третирате екзема, дерматит, псориазис, белези. Като част от ежедневната грижа за кожата, може да смесите маслото от безсмъртниче с друго ваше любимо и често използвано масло. Маслото може да се използва и за малки деца, но в по-слаба концентрация.


Масло от безсмъртниче, масло от безсмъртниче за лице, безсмъртниче, безсмъртниче ползи, безсмъртниче масло, безсмъртниче билка ползи

Масло от безсмъртниче – възможни рискове

Като цяло маслото от безсмъртниче е разпознато като абсолютно безопасно за употреба. Въпреки това, като всяко натурално масло или олио с активни съставки, то може да предизвика алергична реакция при хора, които имат алергия към активните съставки.

Ето защо е нужно маслото да се въвежда в рутината постепенно и бавно. Преди да започнете да използвате маслото редовно, нанесете малко количество на част от кожата и изчакайте едно денонощие, за да видите ще реагира ли кожата.

Масло от безсмъртниче

Масло от безсмъртниче – защитава от инфекции

Проучванията на учените доказват, че маслото от безсмъртниче има силни антимикробни и антибактериални свойства. Това означава, че то помага за унищожаване на бактерии, вируси, гъбички, които могат да причинят инфекции.

Противовъзпалителните функции на маслото могат да помогнат за редуциране на симптомите на инфекции, като подуване, болка и зачервяване. Изследванията сочат, че безсмъртничето помага в борбата със специфични микроорганизми, причиняващи кожни инфекции, абцеси, пневмония, генитални инфекции, инфекции в устата и венците.

Масло от безсмъртниче при преумора

Актуално проучване установява, че определена комбинация от [натурални масла](https://www.biopedia.bg/narachnik-na-populyarnite-bio-masla-koga-da-gi-izpolzvame) може да помогне при преумора и твърде много стрес. В тази комбинация, освен маслото от безсмъртниче, присъстват и босилек и мента. 

Коментари

Споделяне