background-image

Вземи БЕЗПЛАТНА е-книга за балансирано хранене

масло от невен
Био здраве

Масло от невен – 7 начина да го използвате за кожата

Масло от невен е натурален екстракт от цветето със същото име. Растението е известно още като календула, така че е възможно да намерите и закупите продукта и като масло от календула. Масло от невен често се използва в грижата за кожата, като допълващ продукт към традиционни лекарствени средства и като част от алтернативната медицина.

Това чудодейно масло от невен има антигъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства, което го прави много ефективен продукт за хора, които страдат от екзема, за успокояване на редица кожни заболявания и състояния.

Маслото също и е и ценен помощник за бързото заздравяване на рани, а дори и при подсичане при малки деца причинено от носене на пелени. Може да откриете масло от невен в редица бебешки продукти. То често се използва и като антисептично средство.

В тази статия ще научите 7 от страхотните ползи, които може да изпитате при редовна употреба на масло от невен.

Масло от невен като слънцезащита

Масло от невен

Може да използвате маслото от невен като допълнителен продукт към основната ви слънцезащита. Изследване от преди няколко години установява, че маслото от невен има слънцезащитни свойства.


Въпреки това не се препоръчва маслото да се използва самостоятелно, винаги нанасяйте и основният си слънцезащитен продукт с достатъчно висок фактор според спецификите на кожата.

Масло от невен за лекуване на рани

Маслото от невен стимулира по-бързото заздравяване на раните. Маслото от календула често се сравнява с гела от алое заради това, че прави заздравяването на белезите много по-бързо и помага при възпаление и болка.

Масло от невен при мазна и акнетична кожа

Масло от невен

За ежедневната грижа на кожата се препоръчва измиването на лицето с почистващ продукт, който съдържа невеново масло. Успоредно с това и използвайте и хидратиращ крем с календула. Съществуват и специализирани продукти, които да се създадени изцяло с цел борба с акне и съдържат масло от календула.


Снимка за внимание
Много хора използват маслото от календула за лечение на акне. Според научните проучвания, това масло наистина показва чудесни резултати при третирането на акне, но и превенцията.

Масло от невен при екзема

Някои хора използват маслото от невен при екзема. Освен това маслото се използва и за успокояване на болката при дерматит, препоръчва се да се употрябява и след облъчване при лечение на рак на гърдата.

Подходящо и за бебета при подсичане

Масло от невен

Не е случайно, че маслото от календула може да бъде открито като част от много бебешки продукти за нежната кожа на най-малките. Това масло помага при подсичане от носене на пелени.

Скорошно изследване сочи, че маслото от невен е значително по-подходящ и ефективен за тази цел от гела от алое. Може да използвате маслото от невен самостоятелно или в съчетание с алое вера и да нанасяте така по няколко пъти на ден, за да успокоите раздразнената бебешка кожа.

Подходящ и при псориазис

Маслото от календула може да се окаже много ефективен и подходящ избор за използване при псориазис. Въпреки че все още няма проучвания по темата, които категорично да затвърждават ефективността на този продукт при това кожно заболяване, много хора го използват и са доволни, виждайки ефект като успокояване на кожата.

Масло от невен за по-здрава кожа

Маслото от невен може да се използва както самостоятелно към ежедневната рутина по грижа за кожата, така и в допълнение към други продукти и натурални масла.

По този начин може да се подобри общото състояние на кожата, а освен това и нейния вид. Редовната употреба на маслото от невен не само че успокоява раздразнената кожа, но и прави кожата по-еластична, дълбоко хидратирана и подхранена.

В заключение, маслото от невен или календула е наистина ефикасно при редица кожни заболявания, както и за подобряване на цялостното състояние на кожата, нейното здраве, красота и свежест.

Коментари

Споделяне