background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

glavna.jpeg
Био здраве

Био витамини за жени от всички възрасти

Витамините играят ключова роля за здравето на всеки организъм и това той да функционира правилно. В течение на еволюцията, човешкото тяло е загубило своето умение само да произвежда всичките му нужни витамини в нужните количества. В тази статия на "Биопедия" ще разгледаме някои от най-полезните витамини за жени.

Ето защо днес ние често си набавяме витамини чрез храната, която консумираме, но модерната индустрия се намесва и произвежда храни с все по-малко съдържание на нужните витамини и нутриенти. В резултат на това, почти всеки човек днес страда от остър дефицит на поне един витамин. И тук идва на помощ допълнителният прием на витамини.

Био витамини за жени - Защо са нужни?

био витамини за жени, витамини за жени, витамини за менопауза, витамини при менопауза

Макар и всички витамини да са полезни и нужни, проучванията на учените от години сочат, че според нашия пол и възраст е препоръчително да се набляга на определена група витамини.

Всеки витамин, който попада в нашия организъм, има своята самостоятелна функция и може да таргетира различен проблем. Ето защо на пазара се появяват био витамини за жени, които специално да наблягат на женското здраве и нуждите на женския организъм.

Приемът на био витамини за жени не изключва автоматично приема на всички останали витамини, от които тялото може да се нуждае. Но въпросните био витамини за жени са създадени така, че с приоритет да обслужват спецификите и нуждите на женския организъм през различните етапи на неговото развитие.

А също и промените, които женското тяло претърпява през един жизнен цикъл. Нека в тази статия ви разкажем повече за любимите най-полезни био витамини за жени.

Всеки обича да похапва бисквити? А био бисквити? Научете всичко интересно, а също и най-лесната рецепта за био бисквити.

Био витамини за жени - Какво представляват?

Женският организъм е един съвършен механизъм, който е пригоден към множество промени през своя жизнен цикъл. От пубертет, през бременност, та чак до менопауза, в женското тяло се случват един куп сложни процеси и приемът на витамини често играе ключова роля в това тези процеси да преминават гладко.

Може би се питате защо да изберете точно био витамини за жени пред всички останали опции, които пазарът предлага. Споменатите био витамини за жени се извличат от продукти и суровини с растителен или животински произход, които са отглеждани, добивани и преработвани по биологичен начин. Това означава две основни неща. На първо място, растенията и животните се отглеждат по начин, който е напълно близък и сходен с натуралната им среда и условия и вредната човешка намеса липсва.

На второ място, за отглеждането и преработката на тези животни и растения не се използват вредни химикали. Това означава, че ако приемате био витамини за жени вместо стандартни витамини, вие не сте подложена на опасност от прием на вредни химикали и токсини.

И може би дори по-важно – биологичните продукти и суровини запазват изцяло или в по-голямата си част всички полезни съставки и свойства, сред които витамините. По този начин, чрез приема на био витамини за жени, вие реално консумирате един много по-полезен продукт.

био витамини за жени

Какво да приемате през репродуктивните години?

През по-голямата част от живота си една жена се намира в репродуктивните си години, т.е. тялото на жената е подготвено да зачене и износи дете, а тя да стане майка.

Репродуктивните години започват през пубертета и приключват през менопаузата. През тези години най-важна роля за здравето на жената играят менструалния цикъл и хормоналния баланс.

А много често се оказва, че за да работят всички тези процеси правилно, е нужен прием на конкретни витамини. Препоръчваните био витамини за жени през този период са витамин Б6, витамин Б9 и витамин Д.

Според скорошно проучване на британските учени, при всички изследвани жени между 19 и 50 години е открит дефицит на витамини Б6 и Д.

Смята се, че жените в тази широка възрастова група са най-силно заплашени от дефицит на редица ценни витамини поради изобилие от фактори, но най-силно е застъпен дефицитът на споменатите по-горе витамини.

Бамбукови изделия - Какво представляват? Какви са ползите от тях? Защо са добра алтернатива?

Ето защо се препоръчва редовния прием на био витамини Б6 и Д. Освен тях е препоръчителен и приемът на био витамин Б9. Този витамин е изключително важен и ценен по време на репродуктивните години.

Той редуцира значително риска от усложнения по време на бременност, особено много проблеми с развитието на мозъка и гръбначния стълб на бебето, спомага изграждането на червени кръвни клетки и спомага усвояването на протеините от организма. В нашата статия може да откриете и кои са най-важните витамини за бременни.

био витамини за жени, витамини за жени, витамини за менопауза, витамини при менопауза

Био витамини за жени - Какво да приемате по време на менопауза?

Менопаузата е често много стресов за организма период за женския организъм, през който се случват множество промени. Именно през този период може да се изостри силно нуждата от редица витамини.

През менопаузата и след нея е нужно да се приемат витамини Б комплекс, като най-приоритетно – витамин Б6, Б9 и Б12. Тези три витамина спомагат за продукцията на червени кръвни клетки, повишаване на енергията, подпомагане на протеиновия метаболизъм, когнитивно развитие, подпомагане функциите на нервната система.

Освен това е много важен и приемът на витамин Д, който намалява значително от риска на остеопороза, който иначе е изключително повишен заради намаляващия естроген по време на и след менопауза.

Био витамини за жени - Какво да приемате след 70?

био витамини за жени
Витамин Д е изключително важен за костната структура и нейната плътност. Тъй като от 70 години нататък, костите в женското тяло значително започват да губят своята плътност и здравина е препоръчителен редовният прием на този ценен витамин.

Правилният подбор и прием на био витамини за жени според възрастта е от изключителна важност за функцията на женския организъм и задоволяване на редица негови нужди, както и превенцията на редица заболявания и състояния.

Коментари

Споделяне