background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

витамини за коса
Био продукти

Био витамини за коса - Как да подберем правилните?

От изключителна важност за здравето и добрият външен вид на нашата коса е приемът на витамини. В тази статия на "Biopedia.bg" ще прочетете и научите повече за [важните био витамини](https://www.biopedia.bg/bio-vitamini-za-zheni-ot-vsichki-vzrasti) за коса, които може да приемате.

Ако организмът страда от дефицит на някои от важните витамини, дори и най-скъпите и качествени шампоани, маски и ампули за коса не биха могли да помогнат.

За да се радваме на здрава, лъскава, хидратирана и красива коса, която расте бързо и не се накъсва прекомерно, е нужно да приемаме подходящите витамини, които да третират проблемите с косата, да я защитават и регенерират и да предпазват от повторната поява на проблеми.

За много хора основният начин за прием на витамини е консумацията им чрез хранителни продукти.

Уви, оказва се, че това е крайно недостатъчно и дори и със здравословна диета, организмът все още страда от дефицит на редица витамини.

Ето тук се появява нуждата от допълнителен прием на био витамини за коса.Био витамините се добиват от суровини от животински или растителен произход, които са отглеждани според био стандартите.

Това означава, че по времето на отглеждането, добива и преработката на тези суровини, животните и растенията са отглеждани в среда, която е напълно сходна с естествената им такава.

Процесите по опрашване, размножаване, хранене, преработка на почвата, торене и обогатяване и всички останали основни и поддържащи, които са част от живота на животните и растенията, също се осъществяват по натурален начин.

Как да изберем правилната био козметика? Научи повече от нашата статия по темата.

Всичко това изключва използването и третирането на тези суровини с химикали и пестициди, хербициди и химична тор, антибиотици и хормони, ГМО и консерванти и подобни.

По този начин суровините запазват всички полезни свойства и микроелементи в състава си, голяма част от които са витамините, от които ние се нуждаем.

Био витамини е категория витамини, които се добиват директно или като диретиви на био продукти и суровини.

био витамини за коса, витамини за коса, витамин б7, витамин б5, витамини е, най добрите витамини за коса

Био витамини за коса - Кои да изберем?

Не всички био витамини имат пряка връзка със здравето на косата. Да, всички био витамини са нужни за здравето на организма и правилното протичане на всичките му функции, което означава, че дори и някой витамин да не е пряко свързан с косата и кожата на скалпа, то дефицита му също би могъл на повлияе.

Снимка за внимание
Въпреки това, някои био витамини традиционно се приемат и препоръчват, именно за да таргетират проблеми с косата и скалпа, или пък за да повишат защитата, възстановяването, хидратацията и пр.

Такива био витамини, които наричаме био витамини за коса са витамин А, витамин Б2, витамин Б5, витамин Б7. Нека научим малко повече за индивидуалните функции на всички тези био витамини за коса.

Био витамини за коса - Витамин А?

Витамин А ни е познат още като ретинол. Той е един от популярните био витамини за коса и често се използва в домашно направени маски за коса.

Витамин А също играе важна роля за здравето на нашата кожа, което означава, че той се използва за подпомагане здравината и възстановяването на кожата на скалпа, като така косвено повлиява положително и здравето на косата.

Тъй като много от проблемите с косата често са тясно свързани с проблемен и раздразнен скалп, важно е да отбележим, че търсейки био витамини за коса е важно да обръщаме внимание и на такива за кожа. Различни инфекции на организма повишават нуждата от витамин А.

В природата можем да си набавим количества витамин А чрез храни от животински произход, също и такива от растителен произход, които са източник на каротени, които организмът ни преработва във витамин А.

Въпреки това се препоръчва допълнителният прием на био витамини за коса с витамин А в препоръчителните количества.

био витамини за коса, витамини за коса, витамин б7, витамин б5, витамини е, най добрите витамини за коса

Витамин Б2?

Витамин Б2 е известен още като рибофлавин. Този витамин играе ключова роля за растежа, здравето на очите, но също и здравето на кожата и косата, защото играе и ключова роля в усвояването на протеините и полезните мазнини.

Този витамин може да бъде намерен и приемат чрез храни като черен дроб, яйца, месо, прясно и кисело мляко, сирена, зърнени култури, тъмни листни зеленчуци.

Дори и с добра диета от био продукти споменати по-горе, все пак се препоръчва приемът на био витамини за коса с витамин Б2 в препоръчителните количества.

био витамини за коса

Био витамини за коса - Витамин Б5?

Витамин Б5 е част от структурата на коензим, поради това участва е редица метаболитни процеси в организма.

Витамин Б5 е един от най-популярните и подходящи био витамини за коса, защото участва едновременно във възстановяването на тъканите на кожата на скалпа, но и поддръжка и възстановяване на клетките на косата.

В храната намираме витамин Б5 в продукти като черен дроб и бъбреци, месо, основно пилешко и телешко, яйчения жълтък, мляко, риба, зърнени култури, картофи, домати, броколи и гъби.

Въпреки това е препоръчителен допълнителният му прием в нужните на организма количества.

био витамини за коса, витамини за коса, витамин б7, витамин б5, витамини е, най добрите витамини за коса

Витамин Б7?

Известен още като биотин, витамин Б7 играе ключова роля в редица метаболитни процеси и е основен за реакциите на клетките, особено при усвояването на протеини и полезни мазнини от корените на косата, ноктите и кожата.

Като цяло, витамин Б7 е изключително важен за здрава, лъскава и красива коса и се препоръчва да го приемате както чрез храната, така и под формата на био витамини за коса.

Изберете правилните био витамини за коса за индивидуалните ви нужди и ще може да се радвате на здрави коса и скалп.

Коментари

Споделяне