background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

glavna.jpg
Био продукти

Био продукти – с какво са по-добри от конвенционалните?

Можете да ги похапвате, да ги пиете, да ги носите и да поддържате личната си хигиена с тях! Био продукти могат да бъдат открити на почти всеки рафт в почти всеки магазин в днешно време. Био продукти откриваме в различните продуктови категории на пазара. Светът на био продуктите е необятен и прекрасен и лесно може да стане част от нашето ежедневие. 

quote symbol image
"Да поддържаме тялото в добро здраве е задължение... в противен случай няма да можем да поддържаме ума силен и чист"
-Буда
quote symbol image
butterfly image

ЗАКЛЮЧЕНИЕ/БЕЛЕЖКА

Правилният подбор и прием на био витамини за жени според възрастта е от изключителна важност за функцията на женския организъм и задоволяване на редица негови нужди, както и превенцията на редица забовялания и състояния

Ние от biopedia.bg наистина смятаме, че през конвенционалните продукти на пазара, тези от категория био продукти са по-добрият избор за вас, за вашето семейство и като цяло за нашата планета и природата около нас. 

Био продукти

Био продукти – какво всъщност ги прави по-различни?

Храни и напитки, които са продукт на т. нар. органично фермерство и попадат в категория био продукти са най-натуралния избор на пазара. За отглеждането, добива и обработката на био продукти не се налага и прилага използването на изкуствени добавки, оцветители и вкусове, консерванти, химикали и ГМО. Всъщност производството на био продукти отразява максимално в съвремието ни начина, по който нашите прадеди са отглеждали храната си. Освен био плодовете, зеленчуци, подправки и други суровини от растителен произход, хранителни био продукти се предлагат и от суровини от животински произход. В тази категория попадат био млечни продукти, месо, яйца и мед, които се добиват от животни, които са отглеждани според изключително високи стандарти на живот и благосъстояние. Това означава, че тези животни се отглеждат при условия, при които максимално се възползват от най-добрите природни условия, слънце, чист въздух, натурална храна. Освен това животните, от които се добиват био продукти, не се хранят или инжектират с антибиотици, а растежът им не бива ускорен с хормони. Освен това тези животни се развъждат по натурален начин.Био продукти

Био продукти – защо да ги предпочетем?

Казано накратко, отглеждането и добивът на био зеленчуци и плодове, подправки, зърно и култури, месо, млечни продукти, яйца и мед са възможно най-здравословната, безопасна и най-добрата опция за нас. Освен че консумацията на биологични продукти е много по-добра за нас, но и за фермерството и индустрията, за природата и околната среда, за планетата. 

Препоръчваме ви още:
Билки за енергия

При отглеждането и добива на този тип продукти и суровини, фермерите използват натурални и природни начини за справяне с вредителите, по-умна и стратегическа ротация на посевите, така че всяка година почвата се запазва по-обогатена и плодовита. Така био фермерството редуцира ерозията на почвата и прави отглеждането и добива на растителни и животински суровини значително по-устойчиво. 

Био продукти

С какво са по-добри от конвенционалните?

За отглеждането и добива на продукти, които не са с био произход, обикновено се използват химикали, пестициди, изкуствени и химични торове, консерванти и подобни, които не само влияят на качествата на хранителните продукти, но и на околната среда.

 

Фермерството на суровини, които не са с био произход, всъщност е един от основните виновници за високите нива на въглерод, както и вредния парников ефект. Всички тези химикали, които се използват в процесите свързани с тези суровини, обикновено достигат до почвата, водата, че дори и до нашата чиния. 

Месец за по-осъзнато потребление на био продукти

Месец септември официално е обявен за Месец на осведомеността за органичните и био храни. Докато месец септември традиционно се приема като периодът, в който природата е най-щедра и ни дарява със своите блага, когато събираме плодовете на своя труд, това не означава, че можем да се наслаждаваме на био храни и продукти само през този последен летен месец. Всъщност можем да ги похапваме целогодишно и да избираме от всички прекрасни сезонни вкусове и аромати.31.jpg

Причини да обичаме био продуктите

Ето и кои са основните причини:

- Тези продукти не вредят на природата и не замърсяваш нашата планета.

- Фермерството на био хранителни продукти помага в борбата с вредните въглеродни емисии и парниковия ефект.

- Тези хранителни продукти съдържат повече полезни съставки, витамини, минерали и микроелементи.

- Освен това подпомагат защитата на пчелите и процесът по натурално опрашване.

- Хранителните продукти от тази категория са с много по-добри вкусови качества и аромати.

- С тези продукти можем да сме спокойни, че знаем точно какво съдържат и какво слагаме на масата.

- В тях няма да намерите изкуствени оцветители, аромати и вкусове.

- Също и без ГМО в нашата чиния.

- Фермерството на биологични продукти промотира биоразнообразието.

Със сигурност могат да бъдат посочени още безброй много причини, с които био продуктите превъзхождат всички останали, които можем да открием по рафтовете от магазините. Но тази, която можем да изтъкнем за най-важна е, че този тип хранителни продукти са наистина най-добрият избор, който можем да вземем за нашето здраве. 

 

Коментари

Споделяне