background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Biopedia.bg.jpg
Био здраве

Полезни билки за сърцето

Приемът на билки има много ползи за здравето. Доказано е, че ежедневното пиене на чай може да понижава нивата на холестерола в кръвта, да намали вредите, причинени от тютюнопушенето, а също така да предотврати рак и сърдечни заболявания. Но кои са тези полезни билки за сърцето, които може да приемате? Отговорът ще откриете в тази статия на "Biopedia".

Според проучвания полезните билки, спомагащи за по-добрата работа на сърцето, вероятно съдържат голямо количество полифеноли, които са основно антиоксиданти. Тези полифеноли помагат за изчистването на вредните радикали в тялото.

Разбира се, когато става въпрос за ползите за здравето, видът билка, която приемаме под формата на чай, има значение. Важно е да обърнете внимание на вашата чувствителност към кофеин, преди да изберете какъвто и да е вид чай за здравни цели.

ЧЕРЕН ЧАЙ

билки за сърце, билки за сърцето, чай за успокоение на сърцето, най добрите билки за сърце, билки за здраво сърце

Черният чай е силно окислен, поради което е черен на цвят. Повечето медицински специалисти съветват сърдечно-съдовите пациенти, които пият кафе, да преминат към тази полезна билка, тъй като тя съдържа половината от количеството кофеин в същото количество кафе.

Снимка за внимание
Изследванията показват, че хората, които пият три чаши черен чай дневно, имат по-ниски нива на триглицериди и подобрение в нивата на холестерола.

На какво да обърнете внимание Черният чай обаче съдържа кофеин и може да не се окаже добър избор за хора с много високо кръвно налягане или бърз сърдечен ритъм. Също така, може да намали съсирването на кръвта, което я прави опасна за тези, които приемат лекарства за разреждане на кръвта.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

билки за сърце, билки за сърцето, чай за успокоение на сърцето, най добрите билки за сърце, билки за здраво сърце

За разлика от черния чай при тази полезна билка за сърце няма окисляване. След като се наберат листата на зеления чай, се оставят да изсъхнат и след това се запарват. Специалистите по сърдечни заболявания препоръчват да пиете зелен чай колкото можете повече, ако сте свикнали редовно да приемате билки под формата на топла напитка. Въпреки това се препоръчва да не се приема със захар, в противен случай може да загуби добрите си ефекти.

Доказано е, че зеленият чай понижава нивата на LDL холестерола и триглицеридите, което означава, че е полезен за сърцето. Зеленият чай е много полезен за здравето на сърцето, тъй като намалява риска от сърдечни заболявания и смърт от инфаркт.

Зеленият чай също съдържа много мощни антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на атеросклерозата, натрупването на плака в артериите. Той също така засилва метаболизма, което в крайна сметка улеснява поддържането на здравословно тегло. Освен това, чаят подобрява функцията на специфични клетки в кръвния поток.

БЯЛ ЧАЙ

Белият чай също се нарежда сред полезните билки за сърце. Той идва от младите пъпки на чаено растение и се преработва за много кратко време.. Повечето специалисти предполагат, че това е най-чистият чай и е полезен за здравето на сърцето.

Флавоноидите, присъстващи в белия чай, спомагат за разширяването на артериите, което в крайна сметка понижава кръвното налягане, намалява холестерола и дори предотвратява съсирването на кръвта. Белият чай е полезен не само за сърцето, но и за цялата кръвоносна система.

ЧАЙ Oolong

билки за сърце, билки за сърцето, чай за успокоение на сърцето, най добрите билки за сърце, билки за здраво сърце

Чаят Oolong се приготвя чрез нагряване на натрошени и окислени чаени листа. Известно е, че помага на пациенти с коронарна болест на сърцето, като понижава нивата на холестерола в кръвта. Освен това намалява триглицеридите и приема на храна. Въпреки това, ако някой планира да приема чай Oolong, той трябва да се консултира със своя кардиолог.

ЛАЙКА

Лайката безспорно се нарежда сред билките, които спомагат за по-здраво сърце. Тази билка има и непряка полза съня. Повечето сърдечни пациенти имат проблеми, като че ли не спят достатъчно. Сънят е много важен за всеки човек. Чаят от лайка спомага за успокояване на тялото и улеснява спокоен нощен сън.

ЖЕНШЕН

Женшен е естествен разредител на кръвта и е известно, че подобрява здравето на сърцето. Тази полезна билка отпуска артериите, следователно, понижава кръвното налягане. Женшен действа като разредител на кръвта, тъй като блокира адхезията на тромбоцитите. Освен това, чаят от тази полезна билка за сърце подобрява нивата на холестерола.

Чаят от женшен е вкусен заместител на сладка напитка и също така има много ползи за стимулиране на сърдечната дейност. Чаят не само действа като средство за отслабване, но и намалява приема на излишна захар, която е вредна за сърцето.

Вместо заключение Приемът на полезни билки за сърцето под формата на чайове спомага за намаляване на риска от коронарна артериална болест и други сърдечно-съдови проблеми като инсулти, инфаркти, стенокардия и спиране на сърцето. Ето защо специалистите съветват ежедневната консумация на някой от изброените по-горе билки. По този начин ще намалите шанса за сърдечни инциденти.


Коментари

Споделяне