background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био козметика

Маска за коса с алое вера | Направи си сам

Със сигурност сте чували за алое вера - това е растението чудо! Много хора си правят маска за коса с алое вера, поради многобройните ползи за косата и скалпа.

В днешната статия от Biopedia.bg, ще разгледаме предимствата за косата и скалпа, както и редица предложения за домашни маски за коса. Приятно четене!

Маска за коса с алое вера | Какви са предимствата

Да си направите маска за коса с алое вера има много преимущества за неиното здраве! Тя помага с хидратацията, тексурата, силата на косата и при борбата с пърхота, pH баланса и сърбежа по скалпа.

Маска за коса с алое вера като естествена хидратация

Високото естествено съдържание на вода в растението, прави маска за коса с алое вера страхотен избор за хидратиране. Когато се приложи върху косата създава среда, която задържа влагата и я хидратира по максимално естествен начин.

Алое вера растението е богато на витамините A, C, E, B12, както и фолиева киселина. Заедно с тях, в една маска за коса с алое вера има и минерали като мед и цинк. Тези свойства хидратират косата и придават мек и блестящ вид.

Гел от алое вера

Комбинацията е полезна и за подсилването на косата като я прави по-еластична, което предотвратява накъсването. Всички тези елементи също така създават среда за растеж на нова коса!

Борба с пърхота с маска за коса с алое вера

Раздразненият и сух скалп е проблем на много хора и има различни причини за появата му. За някои хора сухия скалп е причинен от пърхот, за други е от бактериална или гъбична инфекция. Въпреки многото различни причини за сух скалп ползата от маска за коса с алое вера може да помогне на всички!

Съдържанието на фолиева киселина в алоето премахва мъртвата кожа от скалпа.

Така тя отстранява мъртвата кожа,заедно с местата където скалпа се бели.

Инфекциите по скалпа се случват по-често от колкото си мислите, и обикновено са проблем с трудно решение. Решение на проблема, може да се намери в маска за коса с алое вера, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Тя действа като успокоява и охлажда скалпа и намалява сърбежа и дразненето.

Възпалена кожа

Сърбежът и раздразнена кожа вървят ръка за ръка с пърхота. Той може да е козметичен - причинен от некачествени продукти за коса. Може да е кожна инфекция, причиняваща възпаление или дори да е причинен от стрес. За щастие ползата от маска за коса с алое вера може да помогне за всички!

Некачествените продукти за коса дразнят скалпа и понякога оставят следи след полза - трудно отмиващи се частици. Ползата може да се намери от алое вера заради гореспомената фолиева киселина и нейните свойства.

Видове кожни възпаления върху скалпа

Кожните възпаления причинени от инфекции понякога биват много тежко, с бавно и продължително лечение. Разбира се маска за коса с алое вера може да се ползва и в по-продължителен период, като постепенно има отражение върху косата. Стресовият пърхот е труден за лечение, поради начина по който се появява - именно проблема не е в скалпа. И въпреки това той проявява същите симптоми като сърбеж, зачервяване на скалпа и суха кожа. За това може да се ползва както в оригиналната си цел, така и в малко по-терапевтичен начин. Като човек си позволи да се релаксира и така малко да се погрижи за себе си, така той може да се освободи от стрес!

Гелa на алое вера може да се ползва и за охлаждане на кожни изгаряния.

Как може да направим маска за коса с алое вера вкъщи?

Методите да се направи маска за коса с алое вера са много и никой от тях не е сложен или по-труден за изпълнение. Може да се смеси с други продукти, за да стане маска която може да помогне с точно определени нужди. Нека разгледаме няколко от тях, как точно да ги използваме и коя смеска за каква коса върши работа.

Приготвена маска за коса с алое вера

Обикновена маска за коса с алое вера

Това е най-лесната от всички маски за правене. За нея ни трябва само листата на алоето, от които да вземем гела. Гела се прилага директно върху косата и се оставя за половин час, след което се измива с вода и лек шампоан. Маска за коса с алое вера е подходяща за всички видове коси и помага за хидратацията и силата на кичурите. При нужда може да се ползва и за охлаждане, както и за насърчаването на растеж на косата.

Маска за коса с алое вера и кокосово масло

Тази маска се прави от гела на алое вера и етерично кокосово масло. За всяка една лъжица, кокосово масло се добавят две лъжици гел от алое вера. Прилага се върху косата, особено по краищата, оставя се за 30 минути след което се отмива с вода. Тази маска е най-добра за суха коса.

Маска за коса с алое вера и мед

Маската с мед и алое вера е най- добра за изтощена коса без блясък. Две лъжици мед се смесват с една лъжица гел от алое. Поставя се върху косата и скалпа и се оставя да седи за тридесет минути, след което се отмива с вода. Ефекта ще е добавен обем и блясък на косата.

Здрава коса

Маска за коса с алое вера и кисело мляко

Тази маска ще е най-полезна за къдравата коса, която трудно се контролира. За да се направи се смесват четири лъжици от алоето, три от киселото мляко и една с мед. Оставят се така до половин час, след което се отмива обилно с вода. С такава маска косата ви ще е дълбоко хидратирана, по-мека и по-лесна за контролиране.

Маска за коса с алое вера и зехтин

За косата, която изтънява или расте бавно, тази маска може да помогне! Смесете две лъжици от гел със зехтина и няколко капки от любимото ви етерично масло. Нанесете върху косата за 30 до 45 минути и измийте обилно с вода. Това ще ви помогне с подтикването на растежа на косата.

Маска за коса с алое вера и яйца

Тази маска влияе пряко върху изтънялата коса и добавя обем, сила и здравина. 4 лъжици алое с едно яйце, като се нанася върху корените. След престой от 20 минути трябва да се отмие с хладка вода.

Маска за коса с алое вера и лимонов сок

Това е за хора с мазна коса и скалп. С нея можете да възтановите здравето на скалпа и да се справите с мазния скалп. Смесват се две лъжици алое вера с една лъжица лимонов сок. Седи върху косата за между 20 и 25 минути и се отмива с вода.

Маска за коса с алое вера и лимон

Да си направите маска за коса с алое вера е добра естествена алтернатива за лечението на проблеми с косата. Благодарение на състава от витамини и минерали намира полза в лечебната козметика. Разнообразните рецепти дават възможността лесно да си създадете необходимата рецепа за косата, независимо дали е за здравето или вида. Те представляват прост и ефективен начин косата да бъде подхранена и добре хидратирана.

Коментари

Споделяне