background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био здраве

Лавандулова вода – топ 5 ползи за кожата и здравето

Лавандуловите цветове символизират чистота, отдаденост, спокойствие и елегантност. От древни времена, лавандулата е приемана за отговорът на природата за постигане на натурална красота и финес.

Ако в последно време чувствате кожата си безжизнена, сива и изморена, лавандулата наистина може да направи чудеса за освежаването и разхубавяването. След дестилацията на лавандуловите цветчета се получава лавандулова вода, която буквално може да вдъхне нов живот на кожата и да я освежи и съживи.

България е един от водещите агрикултурни райони за отглеждане на лавандула и водещ производител на лавандулова вода, ето защо е съвсем логично тя да е есенциална част от грижата за кожата на българката. В тази статия на Biopedia.bg ще разкрием какви са ползите на лавандуловата вода.

Ако усещате кожата си уморена и раздразнена често, лавандуловата вода наистина може да помогне. Всички ежедневни причини, които предизвикват стрес, се отразяват на вида на кожата ни и нейното здраве. Лавандуловата вода е позната с това, че успокоява кожата и й помага да си отпочине качествено, като моментално я прави по-сияйна, витална и свежа.

Много дами използват лавандулова вода вместо тонер като част от ежедневната рутина по грижа за кожата. В тази статия ще поговорим повече за това как тази флорална вода може да се използва за успокояване, хидратация и тонизиране на кожата.

Лавандулова вода за хидратирана кожа

Лавандулова вода

Лавандулата наистина е вълшебно цвете с множество ползи за човешкото здраве. Растението подпомага релаксацията, почистването и оздравяването на кожата. Ползите от лавандуловата вода, заедно с приятния аромат, я правят истинско удоволствие както за тялото, така и за ума и всички сетива.

Една от основните причина да използвате лавандулова вода ежедневно е хидратацията, която тя осигурява за кожата. Лавандуловата вода е богата на витамин А, а този витамин подпомага възможността на кожата да задържа влагата и да бъде хидратирана и здрава.

Освен това витамин А е полезен за кожата като подпомага имунната система и предпазва от възпаления и образуване на гнойни пъпки.

Лавандулова вода за лице - намаляване на белезите и несъвършенствата от акне

Уморихте ли се да гледате лицето си с белези от акне и други раздразнения на кожата? Тогава използвайте лавандулова вода. Лавандуловата вода доказано редуцира видимостта на белезите и може да регенерира увредените клетки на кожата.

Освен това лавандуловата вода предпазва от появата на нови белези и стимулира растежа на клетките и тъканите. Тази флорална вода може да спре формирането на бактерии, които са главната причина за появата на пъпки и акне и предпазва кожата.

Лавандулова вода и забавяне на стареенето

Лавандулова вода

Лавандуловата вода е богата на антиоксиданти. Заедно с това, наличието на полихемикали я прави чудесен козметичен продукт за превенция и забавяне на процесите на стареене.

Снимка за внимание
Лавандуловата вода може да се използва като тонер, като по този начин прави кожата по-еластична и стегната, намалява размера на порите и редуцира видимостта на бръчките.

Тя помага за изхвърлянето на токсините и елиминирането на вредните радикали. По този начин, лавандуловата вода помага кожата да изглежда по-млада, с по-изчистена текстура, по-гладка и нежна на допир, по-еластична.

Лавандулова вода за баланс на pH нивата

Знаете ли, че състояния и кожни проблеми като екзема, преждевременно стареене, сухота, акне, мазна кожа и други често са причинени и небалансирани нива на pH на кожата? Когато нивата на pH на кожата са твърде високи, т.е. киселинността е висока, здравата кожна бариера бива компрометирана и по този начин не може да предпазва от вредните радикали и други елементи, които увреждат тъканите. Но лавандуловата вода контролира pH нивата на кожата и я запазва здрава и подхранена.

За оздравяване на раните

Древните гърци използвали лавандуловата вода за лечение на изгаряния и при травми и наранявания.

Нищо от това не се е променило, защото тази флорална вода и до днес продължава активно да помага за заздравяването на рани. Тя има силни антисептични и антибактериални свойства, които помагат на кожата и тъканите да се възстановят по-бързо и успоредно с това предпазва от инфекции и възпаления.

Чрез формиране на колаген и ремоделиране на тъканите, водата от лавандула помага на кожата да се излекува изключително бързо и успешно. Освен това тя помага за детоксикацията на кожата и изхвърлянето на всички токсини.

Това са само няколко от десетките начини, по които водата от лавандула може да е полезна при редовна употреба. Уверете се, че имате поне една бутилка от тази флорална вода с прекрасен аромат в козметичния арсенал, за да се радвате на здрава, млада и красива кожа.

Коментари

Споделяне