background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био продукти

Какво представлява био перин? Всичко, което трябва да знаете

Знаете ли, че черният пипер съдържа мощна активна съставка, която може да помогне на тялото ви да се пребори с болести и инфекции? Това съединение може да подпомогне още и здравето на сърцето, да контролира кръвната захар и да подобри усвояването на хранителните вещества. Може дори да облекчи гаденето и главоболието. Впечатляващо, нали? Защо ви казваме това и какво общо има черният пипер с био перин? Това ще научите от тази статия на "Биопедия".

Въпросната биоактивна съставка е пиперин. Освен в черния пипер той се съдържа и в т.нар. био перин, който е главният герой на тази статия.

Био Перин - Какво представлява?

био перин, био перин ползи, биоперин, bioperin, bio perin, био перин свойства, биоперин свойства

Био Перин е произведен и патентован екстракт от пиперин. Той е биоактивна съставка в черния пипер и е богат на антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Проучванията свързват много потенциални ползи за здравето с тази съставка. Те включват подобряване на усвояването на хранителните вещества, поддържане на здравето на сърцето и подпомагане на имунната система.

И така, какъв е най-добрият начин да си набавите това съединение?

био перин, био перин ползи, биоперин, bioperin, bio perin, био перин свойства, биоперин свойства

Макар че да поръсвате с черен пипер неделното си печено е добро начало, това едва ли ще окаже същото въздействие върху здравето ви, както използването на концентрирана добавка като био перин.
Биоперинът съдържа стандартизирано количество пиперин (минимум 95%) Тази висока концентрация го прави удобен и ефективен начин за достъп до мощните ползи за здравето.

Био Перин и Черен Пипер - Каква е разликата?

Хората често се питат дали биоперинът е същият като черния пипер. Въпреки че черният пипер, пиперинът и биоперинът са тясно свързани, те не са едно и също нещо. В резултат на това увеличаването на приема на черен пипер няма да има същия ефект като въвеждането на биоперин в диетата ви. В обобщение:

  • Черният пипер е суровата подправка, от която се получава съединението пиперин;
  • Биоперинът е промишлен продукт, разработен с цел осигуряване на надеждни и концентрирани нива на пиперин.

За какво се използва Био Перин?

Биоперинът има редица ползи за здравето. Ето три начина, по които биоперинът може да подпомогне доброто здраве.

  1. Биоперинът помага на организма да усвоява по-ефективно хранителните вещества, по-специално куркумина Куркуминът се отличава с невероятен набор от ползи за здравето, но има слаба бионаличност. Това се дължи главно на слабата абсорбция, бързия метаболизъм и бързото елиминиране. Приемането на пиперин или биоперин заедно с куркумин обаче може да увеличи бионаличността с до 2000%.

  2. Биоперинът може да има ползи за стомашно-чревния тракт Изследванията показват, че пиперинът може да стимулира благоприятно храносмилателните ензими на панкреаса. Това може да подобри храносмилателния капацитет и да ускори пренасянето на храната.

  3. Биоперинът може да намали кръвната захар Проучване от 2012 г. установява, че малки дози пиперин понижават нивата на глюкоза в кръвта. В други проучвания се обсъжда потенциалното антидиабетно действие на пиперина.

Защо биоперинът и куркумата са мощна комбинация за поддържане на добро здраве?

био перин, био перин ползи, биоперин, bioperin, bio perin, био перин свойства, биоперин свойства

За да отговорим на този въпрос, нека първо се запознаем с ползите за здравето от златната подправка. Куркумата принадлежи към семейството на джинджифила и има хилядолетна история на употреба в лечебната медицина.
Освен че придава на любимото ви ястие с къри огненожълт цвят, традиционната употреба на тази кулинарна и лечебна подправка е за лечение на проблеми, свързани с възпаления, болка и умора. Тя е мощно противовъзпалително средство и може да помогне при лечението на артрит, тревожност и хиперлипидемия.

Повече за ползите на тази златна подправка можете да откриете в нашата статия „Куркума: 6 невероятни ползи за здравето, които вероятно не знаете.

Нека сега се върнем към отговора на въпроса защо е полезно да се използват куркума и биоперин заедно. Въпреки че куркуминът, който се съдържа в куркумата, има множество ползи за здравето ни, той е слабо усвоим.
Това означава, че организмът не може да го усвои в количествата, необходими за осезаемо въздействие. Именно тук се намесва биоперинът. Приемането на био перин с куркума или куркумин може драстично да увеличи нивата на усвояване с 2000%. Това прави биоперинът и куркумата мощна комбинация.

Обърнете внимание!

био перин, био перин ползи, биоперин, bioperin, bio perin, био перин свойства, биоперин свойства

Биоперинът и куркумата са мощна комбинация.
Въпреки че страничните ефекти изглеждат малко, има данни за последици за хора с чернодробни или жлъчни заболявания или за хора със заболявания на кръвосъсирването. Всеки, който страда от такива заболявания, трябва да избягва био перин, куркума и куркумин, освен по съвет на личния лекар. Ако се съмнявате или ако приемате предписани лекарства за някакво заболяване, посъветвайте се с личния си лекар, преди да започнете да приемате добавки, съдържащи тези съставки.

Коментари

Споделяне