background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био витамини за бременни
Био здраве

Био витамини за бременни – защо са нужни и кои да приемаме?

Снабдяването с най-добрите, полезни и подходящите витамини и микроелементи по време на бременност играе наистина ключова роля за здравето на бебето и на майката. Уви, за много бъдещи майки, приемането на полезна и разнообразна храна не е така лесно. Голяма част от бременните жени страдат от сутрешно гадене и прилошаване през първия триместър. В тази статия на "Biopedia" ще откриете полезни био витамини за бременни.

За много бъдещи майки това състояние продължава през цялата бременност и не е ограничено само до сутрешните часове. В такива случаи, когато редовният прием на разнообразна храна е невъзможен, какво е най-доброто, което една бъдеща майка може да направи?

Приемът на био витамини за бременни е най-добрата алтернатива. Дори и с редовно и разнообразно хранене, имайки предвид резките промени, които майчиният организъм преживява и растящият в нея живот, допълнителният прием на био витамини за бременни през месеците на бременността е силно препоръчителен.

Био витамини за бременни – защо са важни?

В тази статия говорим за био витамини за бременни, които се различават от просто витамините за бременни. Не, витамините си остават същите, но начинът, по който те са добити и суровините, от които са добити са различни. И така, нека обясним.
Снимка за внимание
Цялата палитра от известни ни витамини може да бъде открита в човешкото тяло (във вариращи и различни количества), в растенията и продуктите от животински произход, които консумираме.

Тъй като човешкият организъм не е в състояние да произведе всички нужни му витамини и то в нужните количества, той обикновено е в дефицит. За да се запълни този дефицит, ние набавяме голяма част от витамините чрез храните, които консумираме, но често и това не е достатъчно.

Особено имайки предвид, че суровините и хранителните продукти се обработват с химикали, които значително понижават полезните им свойства.

Ето защо приемът на био витамини за бременни е от изключително значение, за да се гарантира, че както майчиният, така и детският организъм ежедневно приемат всички нужни им витамини и микроелементи.

био витамини за бременни, витамини за бременни, най добрите витамини за бременни, кои са най-добрите витамини за бременни

Какво представляват споменатите био витамини за бременни?

За разлика от стандартните витамини за бременни, въпросните био витамини за бременни биват добивани от растения и животни, които са отглеждани по био стандарти. Това означава, че тези животни и растения са отглеждани, опрашвани и размножавани, хранени и подхранвани и т.н. в условия, които са сходни с натуралните за тях.

Това означава, че за тяхното отглеждане, добив и преработка не се използват синтетични пестициди и хербициди, химикали и химични торове, антибиотици и хормони, ГМО и други подобни. По този начин се гарантира, че при консумация на био продукти, няма опасност вредни химикали и токсини да бъдат абсорбирани от организма. Не съществува и риск от алергични реакции към химикалите.

Освен това, както вече споменахме в тази статия, био продуктите запазват максимално, а в много случаи и цялостно всички полезни свойства, витамини, микроелементи.

Био витамини за бременни – Витамин Б9

Витамин Б9, познат още като фолиева киселина, спада към вероятно най-популярните и често препоръчвани био витамини за бременни. Фолиевата киселина е изключително полезна по време на бременност, защото този витамин играе ключова роля в създаването на нови клетки, изграждането на тъкани и растежа на плацента.

Важно е да се подчертае, че е силно препоръчително фолиевата киселина да се пие от самото начало на бременността, като тя е изключително важна през първите дванадесет седмици когато се развиват мозъка и гръбначният стълб на бебето.

Био витамини за бременни – Витамин Д

Витамин Д е витамин, който не само е препоръчително да се приема по време на бременността, особено ако тя протича между месеците септември и март, но и е като цяло препоръчителен за човешкия организъм, защото това е единственият витамин, който почти не се произвежда от организма и наистина не може да се приеме в нужните количества чрез храната, защото не е открит в почти нито един хранителен продукт.


Био витамин Д регулира калция и фосфата в тялото, като техният баланс е нужен за поддържането на костите, зъбите и мускулите здрави.

био витамини за бременни, витамини за бременни, най добрите витамини за бременни, кои са най-добрите витамини за бременни

Био витамини за бременни – Витамин Ц

Био витамин Ц се препоръчва при бременност, защото той е изключително важен за защитата на клетките, поддържайки ги здрави.

Въпреки че витамин Ц е открит в множество храни, чиято консумация се препоръчва както по време на бременност, така и през останалото време, все пак е възможно да се наложи допълнителен прием под формата на био витамини за бременни.
Виж най-лесната рецепта

За да си набавяте нужните количества витамин Ц чрез хранене е важно да се подчертае, че трябва да купувате и консумирате продукти от био произход, в които този витамин е запазен в максимални количества. Такива са био портокали и портокалов сок, зелени и червени чушки, ягоди, касис, броколи, брюкселско зеле, картофи.

За да направите най-доброто за своя организъм и този на вашето дете по време на бременност е от изключително значение да си набавяте всички нужни витамини и полезни микроелементи. Тъй като приемът на витамини чрез хранене често е недостатъчен, препоръчва се допълнителен прием на био витамини за бременни. лале

Loading...
Споделяне