background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

glavna (1).jpg
Био продукти

Био хранителни добавки – ценни съвети за потребителя

Пазарът на био хранителни добавки расте все повече и повече с всеки изминал ден. Основна причина за това е, че все повече и повече хора са заинтересовани от по-здравословен и природосъобразен начин на живот с повече ползи за здравето. За това в тази статия на "Biopedia" ще разгледаме именно тези био хранителни добавки, които биха били полезни за всеки.

В диетата на съвременния потребител се срещат все повече ценни съставки, витамини и микроелементи и наравно с храната, която консумираме, голям принос за това имат ценните био хранителни добавки.

На фона на тази бързо развиваща се индустрия, логично е объркването на потребителите – изборът е твърде голям. Стотици компании предлагат всевъзможни хранителни добавки и всеки то нас започва да се пита на кои да заложи и кои точно ще му донесат най-много ползи.

За да ви помогнем да направите най-добрия избор за вас и вашето здраве, в тази статия ще споделим с вас някои наистина ценни съвети, свързани с приема на био хранителни добавки.

био хранителни добавки, био добавки

Био хранителни добавки – защо са ни нужни?

Както наименованието им предполага, био хранителните добавки са създадени да подпомагат нашия начин на хранене и да попълват дефицитите на витамини и важни микроелементи, които не можем да си набавим чрез храненето.

Био хранителните добавки не са лекарства и те нямат терапевтични ефекти. Те снабдяват вашия организъм с всички нутриенти и преимущества, които можете да получите от консумацията на био хранителни продукти.


Какво всъщност означава био хранителни добавки?

Био хранителните добавки включват в състава си био суровини. Тези био суровини могат да бъдат от растителен и животински произход и се добиват от животни и растителни култури, които са отгледани в условията на био фермерството. Казано накратко, био фермерството осигурява природосъобразното отглеждане на животните и растенията в условия и среда, които са най-близки до натуралните.

Освен това животните и растенията не са третирани с антибиотици и хормони, синтетични пестициди и хербициди, ГМО и химични торове, както и други химикали на който и да е етап от тяхното отглеждане.

Самите био суровини също не са третирани с химикали, консерванти, изкуствени оцветители, аромати и вкусове на който и да е етап от техния добив и преработка.

По този начин суровините запазват всички свои важни витамини, микроелементи и нутриенти, които пък ние усвояваме чрез приема на био хранителни добавки. Приемът на био хранителни добавки също предпазва от това вредни химикали и токсични съставки да попаднат в нашия организъм.

био хранителни добавки, био добавки

Био хранителни добавки – активни съставки

Снимка за внимание
Убедете се, че приемате хранителни добавки с активни съставки, от които организма ви има по-голяма нужда, защото именно активните съставки са основните нутриенти, витамини и микроелементи, които организмът ви ще усвои при приема на добавките.


Когато четете етикета на опаковката био хранителни добавки, които сте закупили, ще видите че срещу всяка съставка или компонент има уточнена стойност. Тези стойности очертават кои са активните съставки в продукта, който консумираме и кои са второстепенните.

Био хранителни добавки – по-добро усвояване

Още едно преимущество на хранителните добавки, които включват био суровини и съставки, е че био съставките се усвояват по-бързо и пълноценно от организма в сравнение с изкуствените и синтетични формули.

Ето защо експертите съветват да предпочетем именно хранителните добавки с био и органичен произход.

Био хранителни добавки – ползи не само за здравето, но и за околната среда

Освен че хранителните добавки с био произход допринасят много за поддържането на здравето и се отразяват позитивно на всички функции на организма, важно е да се отбележи, че добивът на био суровини също е от изключително значение за опазването на природата и околната среда.

Благодарение на био фермерството и това, че то напълно отрича употребата на химикали и синтетични препарати, такива е попадат в почвата и водата и не причиняват замърсяване.

Всички методи и практики на био фермерството са максимално близки до естествените и натурални такива по отглеждане на животни и растителни култури. Ето защо вредната намеса на човека в природата и околната среда е сведен до минимум.

био хранителни добавки, био добавки

Изборът на правилни био хранителни добавки за нуждите на вашия организъм може да попълни редица дефицити на организма, да подпомогне жизнените му функции и да допринесе за по-добро здраве.

Loading...
Споделяне