background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био течен шоколад
Био храни

Био течен шоколад – здравословно удоволствие без вина

Колко пъти ви се е искало да заровите лъжица в бурканче течен шоколад и да не спирате, докато не видите празно дъно? А ако може да комбинирате полезното с приятното? В тази статия на "[Биопедия](/)" ще споделим повече за вкусотията, наречена био течен шоколад.

Всъщност, това не е просто мечта, някои от нас тайничко… или пък съвсем нескрито и без свян, са го правели. Първоначално чувството е почти еуфорично, някакъв див танц на ендорфини. Но малко след това идат угризенията… Само като си помислим колко часа във фитнеса ще ни коства това бурканче и как сме изпратили организма в захарна кома до края не деня!

А ако ви кажем, че има как да се наслаждавате на вълшебния вкус на течния шоколад, но без грам угризение и вреда за организма? Сигурно няма да повярвате, но е факт. Обърнете внимание на кодовата дума… био течен шоколад!

био течен шоколад, здравословен шоколад, здравословен течен шоколад, био шоколад

Какво е био течен шоколад?

Био течен шоколад буквално означава удоволствие без угризения. Е, добре де, може би не това е буквалното значение, но носи такъв смисъл със сигурност. Био течен шоколад е продукт, в чиито състав влизат суровини и съставки с био произход.

Съставките с био произход биват добивани от растения и животни, в случая с био течния шоколад са само растителни суровини. Тези био съставки и суровини са строго и стриктно регулирани, за да им се издаде сертификат, който да гарантира техния био произход.

А именно, това са суровини от растения или животни, които биват отглежда в натурални за вида им условия и без употреба на химикали, пестициди, антибиотици и хормони, ГМО и други сходни.

Тези био продукти не са обработвани с химикали в нито един етап от целия им жизнен цикъл, което означава, че опасността такива да попаднат във вашия организъм чрез консумация на био хранителни продукти е несъществуваща.
Не съществува и риск от алергични реакции, които да са предизвикани от химикали. И ето така, въпросният био течен шоколад не само че става много вкусен, а и полезен.

био течен шоколад, здравословен шоколад, здравословен течен шоколад, био шоколад

Био течен шоколад – как да си направим вкъщи

За да си спестите усилията и времето, винаги може да закупите био течен шоколад в магазина. Но може би желаете да си приготвите такъв у дома.

Тук ви предлагаме една лесна рецепта. Нека преди това споменем, че предлагаме рецепта за био течен шоколад с класически съставки, заменени от по-полезните им алтернативи в био вариант. Така крайният продукт става още по-здравословен и полезен.

За да си направите био течен шоколад у дома е нужно да се сдобиете със следните съставки:

  • Био лешници
  • Био кокосова захар
  • Био кокосово масло
  • Био какаово масло
  • Био какао на прах

Процесът по приготвянето е много лесен и бърз, нужно е само максимално да раздробите ядките с блендер, после да добавите останалите сухи съставки, да разбъркате добре, за да е равномерна сместа. След това добавяте от двете масла количеството, което ще е нужно, за да се получи консистенция подходяща за мазане.био течен шоколад, здравословен шоколад, здравословен течен шоколад, био шоколад

От къде да си купите био течен шоколад?

Снимка за внимание
Най-лесният и бърз начин да си купите бурканче вълшебен био течен шоколад е от онлайн магазин. Съществуват множество онлайн магазини, които предлагат различни био стоки и хранителни продукти, така че би трябвало да е лесно да намерите и от този продукт.


Освен това може да пазарувате от физически био магазин, който изцяло или частично предлага био стоки. Независимо от къде ще решите да закупите вашия био продукт, уверете се, че на етикета му е посочен сертификат за био произход.

Това е вашата единствена, но пълна гаранция, че купувате истински био продукт. Ако срещнете надпис „натурален“, това не означава автоматично, че продуктът е с био произход. полезен шоколад

На прекрасния течен шоколад с био произход можете да се насладите по стотици начини, нека не забравяме класиките с препечена или пържена филийка, палачинки, гофрети и подобни. Извън любимите класики, ето още няколко по-здравословни приложения на био течния шоколад:

  • Може да го добавите в плодовото смути, съчетава се чудесно с банани и ягоди
  • Може да го консумирате директно с плодове – ягоди и шоколад звучи много романтично и декадентско, нали?
  • Може да го съчетаете с претцели! Някои хора обожават контраста между соления претцел и сладкия шоколад.
  • Може да го смесите с любимия ви сладолед
  • Може да добавите лъжичка или две от него към купата с овесени ядки

Био течен шоколад за гостите на партито

Да, правилно се досетихте, можете да поднесете това прекрасно сладко изкушение на гостите на вашето парти или събитие и те със сигурност ще останат впечатлени. Био течният шоколад е чудесен избор за детско парти.

Така можете да се уверите, че поднасяте нещо вкусно, което всички деца ще заобичат, но много по-полезно за тях. Преди да поднесете десерти с био течен шоколад, уверете се, че нито едно дете не страда от алергия към ядки. 18.jpg

А ето и една изкушаваща идея за торта, която е подходяща за и за деца:

Торта с био течен шоколад

Продукти за блата:

  • 325 грама бадемово брашно
  • ¾ чаша кокосова захар
  • ¼ лъжица сол
  • 6 белтъка на стайна температура
  • ½ лъжица ванилов екстракт

Продукти за крема:

3 чаши сладкарска сметана

¼ чаша кокосова захар

2 лъжици ванилов екстракт

Половин бурканче био течен шоколад 

Приготвяне:

За блата е нужно първо да смесите брашното, захарта и солта. След това към тях поетапно се прибавят разбитите на сняг белтъци и ванилията.

Сместа се разделя в три равни части и от тях се изпичат три еднакви по размер кръгли блата. За да приготвите крема е нужно да разбиете всички продукти заедно освен течния шоколад.

Разбива се до пухкава смес. След като блатовете са готови и изстинали, всеки един от тях се намазва първо с един слой течен шоколад, а след това с един слой от разбития крем.

Коментари

Споделяне