background-image

Вземи БЕЗПЛАТНА е-книга за балансирано хранене

glavna.jpeg
Био здраве

Био козметика – защо да се доверим и да я изберем?

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и като такъв, тя заслужава особено внимание и качествена грижа. Освен това кожата играе ролята на бариера между нас и околната среда с всички радикали, които е възможно да нарушат доброто й здраве.

Ето защо когато става въпрос за качествена и задълбочена грижа за кожата, независимо дали говорим за кожата на лицето, тялото или скалпа, подборът на правилни продукти е много важен.

Всеки обича да похапва бисквити? А био бисквити? Научете всичко интересно, а също и най-лесната рецепта за био бисквити.

Подбрани правилно, качествените козметични продукти могат да ни помогнат както в превенцията на някои проблеми, така и в разрешаването им, а също и в правилната грижа и поддръжка на здрава и красива кожа.


Именно заради защитните функции на кожата е препоръчително да избираме за нея продукти с възможно най-чист състав, а именно био козметика.

Какво е био козметика?

Био козметика е събирателен клас от козметични продукти, които отговарят на определени критерии. Тези критерии ги класифицират като био козметични продукти. Продуктите от категория био козметика са продукти, чиито съставки са сертифицирани като биологични.

За да получат сертификат за био произход, тези съставки от растителен или животински произход трябва да са отглеждани, добивани и преработвани по биологичен начин.

От тук следва, че био козметиката не допуска използването на съставки и компоненти, които са били третирани с химикали, пестициди, ГМО и подобни. Био козметиката отговаря и производството й е регулирано от строги стандарти и изисквания.


В страните от Европейския съюз съществуват отговорни органи и организации, които следят целия производствен процес на био козметика, за да може да се гарантира качеството и чистотата на всеки био козметичен продукт.

Така че ако срещнете надпис „био“ на етикет на козметичен продукт, то със сигурност вие купувате продукт, който е сертифициран да се предлага като такъв

Снимка за внимание
Бамбукови изделия - Какво представляват? Какви са ползите от тях? Защо са добра алтернатива?

Защо да изберем био козметика

Био козметика… ето това е синоним на пълна хармония с приордата, но също и на висококачествена грижа за нашата кожа, коса, зъби и целия ни организъм със силата на природата и активните съставки, които тези продукти включват в състава си.

Био козметиката е перфектен избор за всеки един от нас, защото в нея намираме синергията на природата и връзката ни със земята и напредъка на науката и иновациите.

Съчетавайки тези два свята, ние можем да се насладим на преимуществата на био козметичните продукти, които ни предоставят грижа и ефективност от най-високо ниво.

органична козметика, чиста козметика, природна козметика"

Био козметика - какво я прави по-добрия избор?

В био козметичните продукти се използват само суровини от естествен произход, за чието отглеждане, добив и преработка не се използват химикали, синтетични пестициди и химични торове.

Тези компоненти биват отглеждани по природосъобразен начин, ето защо полезните им съставки, всички витамини, минерали и микроелементи биват запазвани.

Учените отдавна доказаха, че всички суровини, които са третирани с пестициди и химикали загубват своите полезни свойства.

Ето защо козметичните продукти в категория био козметика са всъщност много по-ефективни и от тях можем да получим много повече ползи. Освен това всички био козметични продукти носят по-нисък риск от алергични реакции и раздразнения.

Преимущества при използването на био козметика?

Ако все още обмисляте дали си струва да включите повече био продукти в ежедневната си рутина по грижа за кожата, косата, тялото, зъбите, здравето и красотата си, ето кои са някои от основните преимущества на био козметиката:

В състава на продуктите се използват само натурални суровини, продукти и съставки, които са отглеждани по природосъобразен начин.

Био козметичните продукти не са третирани със синтетични пестициди, химикали и химични торове, консерванти, силикони, парафини, ГМО, синтетични аромати и оцветители и други.

Този клас козметични продукти идват със силата на природните продукти и всички микроелементи, витамини и минерали, които можем да открием в тях.

Рисковете от алергични реакции и раздразнения на кожата, очите или дихателната система са много по-малки при използването на био козметични продукти в сравнение със стандартните козметични продукти.


В рамките на Европейския съюз, а и в много други региони по света, био козметичните продукти не се тестват върху животни.

12.jpeg

Как да внедрим био козметиката в ежедневната си рутина?

За да започнете да използвате повече био продукти или да преминете изцяло на био козметика е нужно да действате бавно и методично.

Твърде възможно е вашата кожа, коса и тяло да са привикнали с ефекта на ненатуралните козметични продукти и тези, които не са био сертифицирани. Така че тази адаптация на организма към новия тип продукти може да отнеме време, за да успеете да усетите всички преимущества на продуктите.

Имайте предвид, че по време на прехода от конвенционална към био козметика е възможно да се появят моментни кожни раздразнения и реакции.

Изберете био козметиката пред конвенционалната такава, за да се насладите на всички преимущества и на силата на природата наравно с науката.

Коментари

Споделяне