background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био продукти

Защо Магнезиевото Олио? 6 Незаменими Ползи

Дори при здравословно хранене с истински храни, често е трудно да си набавим необходимия за организма ни магнезий само с храната. В тази статия на "Биопедия" ще споделим за магнезиево олио ползи, които има върху тялото и живота ни.

Много хора не получават достатъчно от този жизненоважен минерал, който организмът използва за стотици реакции.

Всяка клетка в тялото се нуждае по някакъв начин от магнезий и той е от съществено значение за здравето на костите, зъбите, мускулите и ставите, както и за здравословен сън и намаляването на стреса.

Защо ни липсва магнезий?

Магнезиевият дефицит е широко разпространен, тъй като много от нас имат фактори, свързани с начина на живот, които активно намаляват нивата на магнезий, като липса на сън, прекомерен стрес или консумация на алкохол/кофеин/захар. Освен това много естествени източници на магнезий се изчерпват.Почвата ни съдържа по-малко магнезий поради прекомерното земеделие и високата употреба на пестициди. Системите за филтриране на вода премахват и голяма част от естествено съдържащия се във водата магнезий.


магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

Океанът все още е чудесен източник на магнезий и микроелементи, но за тези от нас, които нямат ежедневен достъп до плажа, трансдермалното магнезиево олио може да бъде най-лесният и ефективен начин за повишаване на нивата на магнезий.

Съществуват хиляди проучвания, които включват терапия с магнезий под някаква форма. В тези проучвания се оценява влиянието на магнезия върху всички аспекти - от здравето на кожата до диабета и хипертонията.

Най-лесният начин за повишаване на нивата на магнезия, е трансдермално или през кожата с помощта на впръскване или мазане на магнезиево олио.

Просто го напръскайте след душ или вана, оставете го да попие и сте готови! Това не само, че е бърз и лесен начин, а и заобикаля храносмилателната система, за да се усвои най-добре. Ето кои са останалите ползи на това чудодейно олио!

Ползите на магнезиевото олио

1. Противовъзпалително: Магнезиевото олио има противовъзпалителни свойства Спреят с магнезиево олио може да бъде полезен, ако страдате от възпаление на кожата или други части на тялото. Хроничното възпаление е свързано с ниски нива на магнезий, а магнезият доказано понижава показателите за възпаление в организма.

2. Сърдечно-съдови ползи: Магнезиевото олио подобрява здравето на сърдечно-съдовата система и сърцето Спреят с магнезиево олио също така може да помогне за здравето на сърцето и сърдечносъдовата система. Както вече казахме, тялото ни се нуждае от магнезий за поддържане на здравето на мускулите, включително на сърцето - най-важния мускул в тялото.

Макар че за поддържане на здравето на сърцето е изключително важно да се правят физически упражнения и да се спазва здравословна диета, спреят с магнезиево олио може да осигури допълнителен стимул.

магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

3. полза: Магнезиевото олио насърчава спокойния сън през нощта Една проста техника за постигане на по-добър сън е използването на спрей с магнезиево олио. Магнезиевото олио може да ви помогне да спите по-добре, като успокои мозъка ви и облекчи напрегнатото съзнание.


Снимка за внимание
Магнезият може също така да помогне за ефективността на съня, както и за неговото време и начало. Ползите от магнезиевото олио върху краката са добре поддържани и се казва, че има успокояващ ефект върху цялото тяло.

4. При Главоболие: Магнезиевото олио облекчава симптомите на главоболие и мигрена Има много изследвания за значението на магнезия за тези, които страдат от силно главоболие. Това не е остро лечение за облекчаване на симптомите, но проучванията показват, че тези, които имат оптимални нива на клетъчен магнезий, имат по-малко случаи на главоболие и мигрена.

5. Нива на Енергия: Магнезиевото олио повишава енергийните нива Магнезият подпомага активирането на ензими, които подпомагат производството на клетъчна енергия. Магнезият може да ви помогне да се почувствате по-енергични и да се борите с умората чрез активиране на ензим, наречен аденозин трифосфат.

6. При крампи и болки в мускулите: Магнезиевото олио облекчава мускулните болки и крампи Магнезият е минерал, който помага на тялото да регулира нервно-мускулните сигнали, нивата на калций и мускулните контракции.

Когато прилагате спрей с магнезиево олио, той помага на мускулите ви да се отпуснат и свият, което облекчава дискомфорта и елиминира спазмите, които могат да причинят други проблеми като запек и ПМС.

магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

Отключване на потенциала: За какво се използва магнезиевото масл

Магнезият си е спечелил славата на важен минерал с безброй ползи. Макар добавките и хранителните източници на магнезий да са добре познати, магнезиевото масло се превърна в уникален играч в уелнес играта.

Нека да проучим за какво се използва магнезиевото масло и да разкрием потенциалните ползи, които го превърнаха в търсено допълнение към рутинните процедури за грижа за себе си.

Релаксация на мускулите и облекчаване на спазми

Магнезият е известен с ролята си в работата на мускулите, а магнезиевото масло заема централно място в насърчаването на мускулната релаксация и облекчаването на мускулните крампи.

Когато се прилага локално, магнезият в маслото се абсорбира през кожата, достигайки директно до мускулите.

Тази директна абсорбция може да допринесе за облекчаване на мускулното напрежение и намаляване на появата на крампи, което прави магнезиевото масло предпочитано средство за спортисти и хора, които се сблъскват с мускулен дискомфорт.

По-добро качество на съня с магнезиево масло

Ако стремежът ви към качествен сън е на дневен ред, магнезиевото масло може да ви помогне.

Магнезият играе роля в регулирането на хормона на съня мелатонин, а прилагането на магнезиево масло преди лягане може да помогне за отпускане на тялото и ума, насърчавайки по-спокоен сън.

Включването на магнезиевото масло в рутинната програма преди лягане е прост, но потенциално ефективен начин за поддържане на здравословен сън.

Намаляване на стреса и управление на тревожността

Успокояващото действие на магнезия надхвърля физическата сфера, достигайки до областта на намаляване на стреса и управление на тревожността.

Известно е, че магнезият влияе върху активността на невротрансмитерите в мозъка, като оказва влияние върху настроението и нивата на стрес. При нанасяне на магнезиево масло върху кожата хората могат да изпитат чувство на релаксация, което потенциално може да подпомогне управлението на стреса и да осигури естествен начин за постигане на емоционално благополучие.

Подпомагане на ставите и артрита

Противовъзпалителните свойства на магнезия се отразяват на здравето на ставите, което прави магнезиевото масло подходящо за хора, страдащи от артрит или ставен дискомфорт.

Локалното приложение позволява на магнезия да се насочи към определени области, като потенциално облекчава възпалението и допринася за подвижността на ставите.

Въпреки че не замества лекарския съвет, включването на магнезиевото масло в рутинната грижа за ставите може да предложи допълнителна подкрепа.

Облекчаване на главоболие и мигрена

За тези, които са склонни към главоболие или мигрена, магнезиевото масло може да бъде добре дошло допълнение към инструментариума за облекчение.

Съдоразширяващото действие на магнезия и ролята му за намаляване на мускулното напрежение могат да допринесат за облекчаване на симптомите на главоболие.

Нанасянето на магнезиево масло върху слепоочията или задната част на врата позволява целенасочено облекчение, като предлага естествена алтернатива за тези, които търсят начини за справяне с главоболието.

Здраве на кожата и подмладяване

Освен за вътрешните си ползи, магнезият е признат и за ролята си в насърчаването на здрава кожа.

Магнезиевото масло, когато се прилага локално, може да допринесе за здравето на кожата, като подпомага производството на колаген и цялостното ѝ подмладяване.

Някои хора смятат, че редовната употреба на магнезиево масло подобрява външния вид и усещането за кожата им, което го прави универсално допълнение към процедурите за грижа за кожата.

Увеличаване на енергията

Магнезият играе ключова роля в производството на енергия в клетките на тялото. В този смисъл употребата на магнезиево масло може да допринесе за повишаване на енергийните нива и намаляване на чувството за умора.

То не замества балансираната диета и правилната хидратация, включването на магнезиево масло в ритуалите за самообслужване може да предложи едва доловим енергиен тласък.

Желаете ли да опитате магнезиево олио? | Магнезиево олио ползи

Както можете да видите, магнезиево олио има широк спектър от предимства. Всичко, което трябва да направите сега, е да излезете и да си купите!


Коментари

Споделяне