background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био продукти

Защо Магнезиевото Олио? 6 Незаменими Ползи

Дори при здравословно хранене с истински храни, често е трудно да си набавим необходимия за организма ни магнезий само с храната. В тази статия на "Биопедия" ще споделим за магнезиево олио ползи, които има върху тялото и живота ни.

Много хора не получават достатъчно от този жизненоважен минерал, който организмът използва за стотици реакции.

Всяка клетка в тялото се нуждае по някакъв начин от магнезий и той е от съществено значение за здравето на костите, зъбите, мускулите и ставите, както и за здравословен сън и намаляването на стреса.

Защо ни липсва магнезий?

Магнезиевият дефицит е широко разпространен, тъй като много от нас имат фактори, свързани с начина на живот, които активно намаляват нивата на магнезий, като липса на сън, прекомерен стрес или консумация на алкохол/кофеин/захар. Освен това много естествени източници на магнезий се изчерпват.Почвата ни съдържа по-малко магнезий поради прекомерното земеделие и високата употреба на пестициди. Системите за филтриране на вода премахват и голяма част от естествено съдържащия се във водата магнезий.


магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

Океанът все още е чудесен източник на магнезий и микроелементи, но за тези от нас, които нямат ежедневен достъп до плажа, трансдермалното магнезиево олио може да бъде най-лесният и ефективен начин за повишаване на нивата на магнезий.

Съществуват хиляди проучвания, които включват терапия с магнезий под някаква форма. В тези проучвания се оценява влиянието на магнезия върху всички аспекти - от здравето на кожата до диабета и хипертонията.

Най-лесният начин за повишаване на нивата на магнезия, е трансдермално или през кожата с помощта на впръскване или мазане на магнезиево олио.

Просто го напръскайте след душ или вана, оставете го да попие и сте готови! Това не само, че е бърз и лесен начин, а и заобикаля храносмилателната система, за да се усвои най-добре. Ето кои са останалите ползи на това чудодейно олио!

Ползите на магнезиевото олио

1. Противовъзпалително: Магнезиевото олио има противовъзпалителни свойства Спреят с магнезиево олио може да бъде полезен, ако страдате от възпаление на кожата или други части на тялото. Хроничното възпаление е свързано с ниски нива на магнезий, а магнезият доказано понижава показателите за възпаление в организма.

2. Сърдечно-съдови ползи: Магнезиевото олио подобрява здравето на сърдечно-съдовата система и сърцето Спреят с магнезиево олио също така може да помогне за здравето на сърцето и сърдечносъдовата система. Както вече казахме, тялото ни се нуждае от магнезий за поддържане на здравето на мускулите, включително на сърцето - най-важния мускул в тялото.

Макар че за поддържане на здравето на сърцето е изключително важно да се правят физически упражнения и да се спазва здравословна диета, спреят с магнезиево олио може да осигури допълнителен стимул.

магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

3. полза: Магнезиевото олио насърчава спокойния сън през нощта Една проста техника за постигане на по-добър сън е използването на спрей с магнезиево олио. Магнезиевото олио може да ви помогне да спите по-добре, като успокои мозъка ви и облекчи напрегнатото съзнание.


Снимка за внимание
Магнезият може също така да помогне за ефективността на съня, както и за неговото време и начало. Ползите от магнезиевото олио върху краката са добре поддържани и се казва, че има успокояващ ефект върху цялото тяло.

4. При Главоболие: Магнезиевото олио облекчава симптомите на главоболие и мигрена Има много изследвания за значението на магнезия за тези, които страдат от силно главоболие. Това не е остро лечение за облекчаване на симптомите, но проучванията показват, че тези, които имат оптимални нива на клетъчен магнезий, имат по-малко случаи на главоболие и мигрена.

5. Нива на Енергия: Магнезиевото олио повишава енергийните нива Магнезият подпомага активирането на ензими, които подпомагат производството на клетъчна енергия. Магнезият може да ви помогне да се почувствате по-енергични и да се борите с умората чрез активиране на ензим, наречен аденозин трифосфат.

6. При крампи и болки в мускулите: Магнезиевото олио облекчава мускулните болки и крампи Магнезият е минерал, който помага на тялото да регулира нервно-мускулните сигнали, нивата на калций и мускулните контракции.

Когато прилагате спрей с магнезиево олио, той помага на мускулите ви да се отпуснат и свият, което облекчава дискомфорта и елиминира спазмите, които могат да причинят други проблеми като запек и ПМС.

магнезиево олио, магнезиево олио ползи, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио за мазане, магнезий - ползи

Желаете ли да опитате магнезиево олио? | Магнезиево олио ползи

Както можете да видите, магнезиево олио има широк спектър от предимства. Всичко, което трябва да направите сега, е да излезете и да си купите!


Loading...
Споделяне