background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био продукти

За какво се използва магнезиевото олио?

Ако сте виждали магнезиево олио, използвано в различни рецепти, и сте се чудили защо то е полезно за вас, то днешната статия на "Biopedia.bg" е идеална, за да научите повече за него! Въпреки че може да изглежда като обикновено олио, има много начини, по които можете да го използвате, за да увеличите благоприятните му ефекти за здравето и да постигнете отлични резултати.

Произход на магнезия. За какво се използва магнезиево олио?

магнезиево олио, магнезиево масло, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио ползи, магнезиево олио за коса

Магнезиевото олио, въпреки че се нарича олио или масло, всъщност е химически магнезиев хлорид, смесен с вода, за да се получи течна концентрирана версия на магнезия.

Магнезият е минерал, който се намира в земната кора и се използва от хората от векове. Той се използва по много различни начини, включително като хранителна добавка и локално лечение. Известно е, че магнезият, приеман с храната, помага за подобряване на здравето по много начини, а други твърдят, че има ползи като намаляване на нивата на стрес и тревожност, подобряване на качеството на съня и облекчаване на болката.

Как да си направим магнезиево олио?

магнезиево олио, магнезиево масло, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио ползи, магнезиево олио за коса

Приготвянето на собствено магнезиево олио у дома е лесно и изисква само две съставки:

  • 1 чаша магнезиев хлорид на люспи;
  • 1 чаша дестилирана вода.

Начин на приготвяне:

  • Сварете дестилирана вода.
  • Добавете люспите в купа. След като водата заври, я изсипете в купата с люспите.
  • Разбърквайте, докато люспите се разтворят.
  • Изсипете магнезиевото олио в избрания от вас съд и след като се охлади преместете в бутилка с пулверизатор).

Когато започвате да използвате маслото, пет или само няколко впръсквания на ден са достатъчни, за да свикне тялото ви с магнезия. В продължение на няколко дни или седмици постепенно добавяйте повече впръсквания. Специалистите не препоръчват да надминавате повече от 15 до 20 впръсквания върху тялото на ден.
Въпреки че оставя усещане за олио върху кожата ви, това не винаги е достатъчна хидратация, така че не се колебайте да намажете тялото си с друго масло или лосион.

За какво да използвате магнезиевото олио?

Един от най-добрите начини за използване на магнезиевото олио е да го добавите към любимата си рецепта „Направи си сам“ за овлажняващ крем. Това е чудесен начин да се възползвате от всички ползи от магнезия, тъй като той е чудесен за подобряване на тена на кожата и за по-гладка и чиста кожа. Той е чудесен за суха или неравномерна кожа, която се нуждае от допълнително подхранване, и за намаляване на допълнителното омазняване, ако вашият тип кожа е по-мазен.
За да използвате магнезиево олио в овлажняващия си крем, просто добавете няколко капки към рецептата си и разбъркайте добре. След това можете да го нанесете върху кожата си, както всеки друг овлажнител, като го масажирате до пълното му попиване. Използвайте го, особено ако искате да носите грим, тъй като той създава прекрасен гладък и рошав тен, за да създаде ефекта на стъклена кожа.

За какво да използвате магнезиево олио: добавете към водата, докато си взимате вана

Всеки знае колко релаксираща е топлата вана! Подобрете цялостното изживяване, като добавите магнезиево олио. За да използвате магнезиево масло във ваната, просто добавете няколко капки към водата за вана и разбъркайте добре. След това можете да се потопите във ваната за 20-30 минути, за да може магнезият да покрие кожата ви и да я подхрани, докато се отпускате блажено.

За какво да използвате магнезиевото олио: направете магнезиево олио за коса

магнезиево олио, магнезиево масло, за какво се използва магнезиевото олио, магнезиево олио ползи, магнезиево олио за коса

Ако търсите начин да подобрите състоянието на косата си, магнезиевото олио е чудесен избор. Този минерал може да помогне за подхранването на косата ви, като я прави да изглежда и да се чувства по-здрава и блестяща, а също така помага при евентуално накъсване.
За да използвате магнезиево олио за коса, просто втрийте няколко капки в мокра коса и оставете за 20-30 минути или дори за цяла нощ, за да може маслото да хидратира косата ви отвътре. След това можете да измиете косата си с шампоан и балсам както обикновено.

Коментари

Споделяне