background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Неозаглавен (912 × 513 пиксела) (7).png
Био здраве

Хомеопатия при безсъние | Как да си помогнем?

Над 70 милиона души по света страдат от някаква форма на безсъние. Независимо дали се борите да заспите или се събуждате многократно през нощта, хомеопатията може да ви предложи така необходимото облекчение. Но каква хомеопатия при безсъние би ви помогнала? Това ще коментираме в тази статия на Биопедия.Ако искате да бъдете здрави и да не боледувате често едно от нещата, които трябва да направите първо е да спите достатъчно време през нощта. Безсънието може да навреди на сърдечно-съдовата ви система и да повлияе зле на паметта ви, имунната ви система, на теглото и дори да ви доведе до различни депресивни състояния.За възрастните хора достатъчното време за сън е между 7 и 9 часа. Ако спите по по-малко от 6 часа на денонощие обаче се излагате на сериозен риск за здравето си. Често хората прибягват до прием на медикаменти без да са се консултирали с лекар и това може да доведе със себе си нежелани странични ефекти.

Снимка за внимание
Затова се препоръчва да не се приемат приспивателни за по-дълъг период от 10-14 дни последователно, защото приемът им без лекарски контрол може да ви доведе до пристрастяване.

хомеопатия при безсъние, хомеопатия за сън, безсъние хомеопатия, хомеопатия за безсъние

Може ли да ни помогне хомеопатията при безсъние?

При хомеопатията водещо начало за избор на лечебно средство е цялата картина с индивидуалните оплаквания на пациента и характерните за състоянието му симптоми. Спрямо това при нарушения на съня могат да бъдат подходящи следните популярни хомеопатични лекарства:● Coffea D6 - препоръчва се на хора, при които дадено приятно или неприятно събитие е довело нервната им система до превъзбуждане и свръхстимулация. То се изразява често в сърцебиене, болки в стомаха, треперене или диария.

Към всичко изброено до тук се проявява и засилена мисловна дейност, която не позволява на човека да заспи и да се отпусне дори. Ако някога сте прекалявали с кафетата, които сте изпивали за един ден то тогава приемете, че усещането е същото. В подобни случаи можете да вземете Coffeа.

хомеопатия при безсъние, хомеопатия за сън, безсъние хомеопатия, хомеопатия за безсъние● Nux vomica D6 – често при голямо изтощение от работа, нещо което се случва доста често на съвременния човек се появяват проблеми със съня, които са придружени с повишена раздразнителност през деня. В тези моменти хората прибягват до стимуланти като кафе, алкохол, цигари, различни други медикаменти с цел да си върнат баланса в живота.

Затова се грижи и Nux vomica. Този хомеопатичен медикамент помага при нервното безсъние причинено от стреса и от допълнително повишената нервност от изброените стимуланти.● Staphisagria D6 - е средство, което помага при потискането на гняв и възмущение, в случаите когато това продължава от дълго време и пречи на здравословния сън. Хората, които са засегнати от този тип безсъние най-често се въртят с часове в леглото и постоянно мислят за негативни преживявания, които са имали и не могат изобщо да се отпуснат и да заспят.● Sulfur D6 – това хомеопатично лекарствено средство е подходящо за хора, които са топлокръвни и по принцип изпитват големи трудности да заспят в помещение, което е прекалено топло. Поради тази причина спят леко и се събуждат и от най-лекия звук.

Така тези хора нито успяват да си починат досатъчно, нито да се наспят и на следващия ден се чувстват изтощени, недоспали и въпреки умората отново не могат да заспят, когато си легнат отново.

quote symbol image
"Ако желаете да опитате някое хомеопатично лекарствено средство най-добре попитайте в някоя аптека и обяснете на фармацевта какви са точно оплакванията ви. Също така можете да потърсите и квалифициран хомеопат, за да бъде лечението ви още по-ефективно."
-Буда
quote symbol image

Какво още можете да промените в ежедневието си, за да спите спокойно?● Опитайте се да спите достатъчно или се постарайте да си лягате и ставате по едно и също време. Преди полунощ сънят е най-полезен за човек и затова ви съветваме да промените режима си така, че да лягате по-рано и да ставате също рано.

А не да лягате след полунощ и да спите до обяд. Природните ритми на всеки от нас са свързани с часовата активност на органите ни е много важно да балансираме хормоните си. Хормонът на съня започва да се отделя още в 19 часа.● Не прекалявайте с употребата на кофеин и алкохол. Тези вещества действат на организма ни като стимулант и изострят различни заболявания като синдром на неспокойните крака например, който се причинява от безсъние.● Вечеряйте рано, още преди 19 часа. Освен това се старайте да хапвате по по-малко и не много мазна храна. Тежката мазна храна възбужда стомашно-чревната ни дейност и смущава разпределянето на мелатонина, който е именно хормона на спокойния сън. Затова ви съветваме да хапвате по-лека храна и по възможност още преди 19 часа.● Проветрете спалнята си и спуснете щорите. Поддържането на подходяща за спане температура, ще помогне значително да заспивате по-бързо и да не се будите през нощта. Затова се постарайте да охладите добре стаята преди сън.

Още за Хомеопатия на Mahan life school.

Коментари

Споделяне