background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

photo_2022-07-14_22-33-19.jpg
Био продукти

Кокосово или какаово масло за тен | Кое да изберем?

Кокосово или какаово масло за тен - въпрос, който вълнува всеки любител и ентусиаст в добиването на равномерен и красив летен загар.

Шоколадовият тен е един от най-красивите аксесоари, които отиват на всеки, ето защо много хора се стремим към него. Именно за това как да получим желания тен ще научите в тази статия на "Biopedia.bg".

Кокосово и какаово масло | Кое с какво помага?

Кокосовото масло и какаовото масло са два популярни продукта за грижа за кожата и могат да имат различни ползи за придобиване на тен и хидратирането на кожата на тялото. Ето и какви са техните основни свойства, които ще помогнат на кожата:

Кокосово масло за грижа за кожата:

  • Овлажняване: Кокосовото масло е богато на масленни киселини и естествени масла, които помагат за запазване на хидратацията на кожата. То може да се използва като натурален овлажнител за тяло и лице, особено след душ или вана.

  • Антиоксидантна защита: То съдържа антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и предотвратяват преждевременното стареене на кожата.

  • Успокояващ ефект при възпаления и обриви: Кокосовото масло може да помогне да се успокоят раздразненията и възпаленията на кожата след изгаряне и обриви.

  • Бръчки и стрии: Някои хора използват кокосово масло като нежен продукт за поддържане на еластичността на кожата и намаляване на появата на бръчки и стрии.

Какаово масло в грижата за кожата:

  • Интензивно овлажняване: Какаовото масло е изключително богато на мазнини и предоставя интензивно овлажняване на кожата. То се използва често при много суха кожа.

  • Противостареещ ефект: Какаовото масло съдържа антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на образуването на бръчки и подобряване на еластичността на кожата.

  • Подпомагане на заздравяването на рани и белези: То може да бъде използвано за подпомагане на заздравяването на рани и за намаляване на видимостта на белези.

  • Лечение на сухи устни и раздразнена кожа: Какаовото масло се използва често в балсами и кремове за устни, тъй като помага за овлажняване и подобряване на състоянието на устните.

И двете масла са ефективни при грижа за кожата, но изборът между тях може да зависи от вашия тип кожа и лични предпочитания. Важно е да се избере продукт, който отговаря на вашите нужди и да се използва в съответствие с инструкциите.

кокосово или какаово масло за тен, кокосово масло за тен, какаово масло за тен, какаово масло, кокосово масло

Изключително важно е да ползваме слънцезащита целогодишно и особено през летния сезон и когато сме на плажа.

Използването на слънцезащита не означава, че няма да получим желания тен, но може би може да забави процес. Ето защо хората често прибягват до кокосово или какаово масло за тен.

И двете масла са чудесна възможност да стимулираме тена, а и са природна и здравословна алтернатива.

Кокосово или какаово масло за тен се използват от десетилетия от хора по цял свят и ефектът им е доказан. И двете масла са екологичен, натурален и органичен метод за красив тен, който е напълно безопасен за здравето на кожата.

Независимо дали ще изберем кокосово или какаово масло за тен, или ще използваме и двете, ние ще се радваме не само на кожа с красив шоколадов тен, но и добре хидратирана, мека и гладка кожа.

Кокосово или какаово масло за тен – как кокосовото олио помага за тен?

Възможно е да решите да използвате и двете масла, или да избирате между кокосово или какаово масло за тен.

Ето какво трябва да знаете, ако изберете кокосово масло или олио.

Снимка за внимание
Важно е да се отбележи, че кокосовото масло не предлага достатъчно силна защита от вредните слънчеви лъчи, затова е важно да не го използваме самостоятелно, а винаги в съчетание със слънцезащитен продукт с подходящ фактор. `

Това, което може да очаквате от кокосовото масло е да бъде прекрасна, здравословна и натурална алтернатива на синтетичните лосиони и олиа за тен.

Кокосовото олио стимулира абсорбирането на витамин Д от кожата, докато успоредно с това блокира до 75% от вредните УВ лъчи.

Освен това кокосовото масло хидратира кожата по чудесен начин, като така й помага да се възстанови по-бързо след излагане на слънце.

Кокосовото масло има антибактериално и антигъбично действие и предпазва от инфекции.

кокосово или какаово масло за тен, кокосово масло за тен, какаово масло за тен, какаово масло, кокосово масло

Кокосово или какаово масло за тен – как какаовото масло помага за тен?

От друга страна, след дилема между кокосово или какаово масло за тен, може да се спрете на втория вариант.

Ето какво трябва да знаете за какаовото масло. На първо място, то вероятно е една от най-популярните натурални алтернативи за стимулиране на тен.

Имайте предвид, че най-силното и полезно свойство на какаовото масло се крие в това да поддържа вече придобития тен.

Освен това какаовото масло е силно хидратиращо. Тъй като помага на кожата да задържа влагата си, тя не само се чувства по-добре, но и изглежда свежа, красива, гладка и сияйна, което кара тена да изпъква дори още повече.

кокосово или какаово масло за тен, кокосово масло за тен, какаово масло за тен, какаово масло, кокосово масло

При редовно нанасяне на какаово масло, кожата става изключително мека и подхранена. Какаовото масло от векове се използва и за изравняване на тена, тъй като има свойството да се бори с пигментни петна и обезцветяване на кожата.

В какаовото масло можете да откриете изключително високо съдържание на антиоксиданти, което предпазва кожната бариера от вредните радикали.

Какаовото масло със сигурност е един от най-хубавите и полезни продукти през летните дни и за добиване и поддържане на красив тен.

Кокосово или какаово масло за тен – как да използвате кокосово олио?

Използването на кокосово масло за добиване на тен и поддръжката му не е сложен процес, а освен това е и много приятен. Просто трябва да втриете кокосовото масло с масажни движения във всички части на тялото и лицето, които са изложени на слънце.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!

Ако отивате на плажа или на басейн, не забравяйте да вземете кокосовото масло с вас. Не забравяйте да носите слънчеви очила и шапка, за да предпазите нежната кожа на лицето и особено около очите.

Не се препоръчва стоенето на директна слънчева светлина за повече от двадесет минути. Прекарвайте максимално много време на сянка.

Двадесет минути на пряка слънчева светлина са повече от достатъчни, за да започнете да добивате красив ден и да поемете достатъчни количества витамин Д. И не забравяйте, винаги използвайте кокосовото масло заедно със слънцезащитен продукт.

Кокосово или какаово масло за тен – как да използваме какаово масло?

Какаовото масло може да бъде открито в състава на редица козметични продукти и такива за слънцезащита или грижа за кожата след плаж.

Но може да си закупите напълно органично какаово масло и да го използвате самостоятелно, както и в съчетание с други продукти с какаово масло.

Снимка за внимание
Не забравяйте, какаовото масло не може да се използва самостоятелно за предпазване от вредните лъчи на слънцето, изключително важно е да го използвате в съчетание със слънцезащитен продукт с подходящ фактор. `

Нанасяйте какаово масло преди да се изложите на слънце и го подновявайте на всеки два часа заедно със слънцезащитния продукт докато сте на плажа или край басейна. Не прекарвайте повече от двадесет минути дневно на пряка слънчева светлина, търсете сянка.

Кокосово или какаово масло за тен – кое да изберем?

Не е нужно да избирате, можете да използвате и двете натурални масла за поддръжка на тена и дълбока хидратация и подхранване на кожата.

Използвайте ги заедно в комбинация, или ги редувайте, няма значение, защото и двете масла имат сходни функции и от тях ще получите еднакви резултати.

кокосово или какаово масло за тен, кокосово масло за тен, какаово масло за тен, какаово масло, кокосово масло

Натуралните средства за стимулиране и поддръжка на тен са чудесна алтернатива на синтетичните продукти. Изберете кокосово олио и какаово масло за дните на плажа или край басейна и се наслаждавайте на шоколадова кожа, която сияе и е изключително мека.


Loading...
Споделяне