background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

главна (2).jpg
Био продукти

Как да изберете правилно еко бутилки за вода

Задължително помислете за почистването и частите, които се амортизират

Днес изборът на еко бутилки е голям и точно това го прави труден. Ако никога досега не сте си купували многократна бутилка, със сигурност се чудите на кое да дадете приоритет - на марката, цената или материалът, от който е направена. 

Истината е, че съвсем не е нужно да е скъпо, за да е качествено. С малко повече търсене и търпение винаги можете да намерите харесваната от вас бутилка на сносна и напълно приемлива цена, при това със същите характеристики. 

Ако решите да се доверите на конкретна марка, най-разумно е да разпитате хора, които вече я ползват - попитайте за отзиви от реални потребители в подходящ форум, сред приятели или в социалните мрежи. 

Има обаче някои тънкости, които са важни, а получават незаслужено малко внимание. Специално за вас ние от "[Биопедия](/)" ги обобщихме в този текст, за да сте напълно сигурни и уверени, че знаете как да направите верен избор. 
 

Капачката - слабото място на еко бутилките

Точно така - капачката понякога е много по-важна от самата бутилка. Това обикновено не се изтъква в сайтовете и онлайн магазините, но е първото нещо, което потребителят забелязва. 

Ето и някои от най-често срещаните проблеми.
 

 • Хлабава капачка, която уплътнява лошо и водата много лесно протича. 
 • Много трудна за ръчно почистване 
 • Гумените уплътнения бързо се амортизират

Всичко това са детайли, които лесно можете да откриете при едно предварително проучване - най-добре не си го спестявайте. Истината е, че дори еко бутилката да е перфектна, една лоша капачка, която бързо излиза от строя може да развали всичко. 

еко бутилки, еко бутилка, еко бутилка за вода, еко бутилки за вода

Помислете още в началото и за хигиената

Знаем, че въпросът как ще почиствате своята бутилка за многократна употреба не ви е на преден план. Само, че той става номер едно още с отварянето на оригиналната кутия. Ето няколко въпроса, които да си зададете предварително. 
 

 • Може ли този модел еко бутилка за вода да се слага в съдомиялна. 
 • Материалът, от който е създадена лесен ли е за поддръжка. 
 • Отворът позволява ли спокойно използване на гъба за съдове или поне подходяща четка за шишета. 
 • Има ли трудни за отстраняване елементи, които всеки път ще ви бавят. Това най-често за омекотяващи калъфчета, елементи за закачване на самата бутилка или допълнителни приспособления за разглобяване около капачето. 

Каква точно еко бутилка ви трябва и за какво

Точно така - въпросът за какво и къде ще използвате многократната си бутилка съвсем не е за пренебрегване. Защото от отговора зависи с каква вместимост да бъде, както и от какъв материал. 

 

 1. Ако ще я използвате главно в офиса спокойно можете да изберете стъклена и с по-голям обем. Вече съществува огромно разнообразие от обезопасени със силиконови протектори модели, а използваният материал често е специално боросиликатно стъкло. Предимството на стъклените бутилки е, че могат да се мият в съдомиялна. Недостатък - трябва да сваляте калъфчето, както и да внимавате с поддръжката на капачката.  


 

 • Запалените планинари имат съвсем друг фокус. За тях е най-добре да потърсят бутилка, която е лека, няма да се деформира лесно при изпускане или удар и има добра вместимост. Най-подходящите материали при тях са неръждаемата стомана (добавя не повече от 200-300 грама) или от пластмаса, в която липсват обичайните вредни съставки. За радост, в тази категория изборът става все по-голям. 


 • Ако купувате еко бутилка за вода на детето си, непременно обърнете внимание колко е голям отворът и как е организирана самата капачка. Тук правилото е просто. Гърлото трябва да е тясно и стандартно. В противен случай инцидентите с мокри дрехи ще са чести. Капачката на свой ред не трябва да изисква сложно разглобяване, за да я почистите. Особено внимание обърнете, ако искате да купите бутилка със сламка. 
   еко бутилки, еко бутилка, еко бутилка за вода, еко бутилки за вода
 • И още малко супер практични съвети

  1. Когато избирате бутилка онлайн не бързайте да сваляте етикети, запазете опаковката цяла. Имате право на връщане и замяна, ако това не е стоката, която ви трябва. Запознайте се с правата си предварително. 
    
  2. Не пропускайте да потърсите информация за основния материал, от който е създадена бутилката - той трябва да е одобрен за употреба според установените стандарти за контакт с храна и вода. 
    
  3. Внимавайте с капачките - уплътненията им, а понякога и самият материал, от който са създаденни ограничават почистването да става ръчно, без съдомиялна. 
    
  4. Еко бутилката за вода винаги трябва да е изсъхнала добре, преди да се прибере за по-дълго затворена, а миенето в края на деня е силно препоръчително. 


   


  Коментари

  Споделяне