background-image

Вземи БЕЗПЛАТНА е-книга за балансирано хранене

Неозаглавен (912 × 513 пиксела) (10).png
Био продукти

Хомеопатия при грип и настинка | Билките, които могат да променят живота тиНастинката по време на бременност или кърмене може да направи това вълшебно време много неприятно за цялото семейство. А когато детето ви има хрема или възпалено гърло, може да се почувствате безпомощни и да не знаете как да подкрепите естествената способност на организма му да се преборва с болестите. За това е важно да имаме здрава имунна система. В тази статия на "Биопедия" ще споделим съвети за хомеопатия при грип и настинка.Независимо дали сте бременна, кърмите, имате деца или просто искате да подсилите естествените сили на организма си, за да може той да се защитава сам през зима, има много полезни билки, които се използват в хомеопатията.Те се използват от векове за укрепване на имунната система и за лечение на досадните симптоми, така че цялото семейство да се възстанови бързо. Ако и вас ви застигне настинка или грип, има някои прости природни хомеопатични средства, които можете да използвате и бързо и лесно да си помогнете.

Снимка за внимание
Можете да закупите вече приготвени тинктури за незабавна употреба или да вземете пресни или изсушени билки, които да използвате в чай или сироп. Съществуват много билкови средства за профилактика и защита, които се използват в хомеопатията, поради което може да се окаже непосилно да разберете кое точно да изберете.

Затова приготвихме за вас малък списък с някои хомеопатични продукта, с които да помогнете на семейството си при настинки, грип или просто за подсилване на имунитета.

1. Лайка

хомеопатия при грип и настинка, хомеопатия при грип, хомеопатия при настинка, бързо лечение на настинка, грип хомеопатия

Ползи: Цъфтящите връхчета на растението лайка съдържат мощни противовъзпалителни свойства и могат да се използват вътрешно или външно за насърчаване на общата релаксация, лечение на безсъние, облекчаване на главоболие, успокояване на болки в мускулите, намаляване на менструалните спазми и подобряване на състоянието на кожата през зимата.

Това е нежна билка, която може да окаже голямо въздействие и върху ума и духа, особено през зимния сезон, когато настроението ни лесно се влияе от хладното време и намалените часове на деня.

Употреба: Лайката сама по себе си представлява чудесен успокояващ чай без кофеин. Може да се подслади с мед и да се пие през деня за успокояване на нервни или тревожни възрастни или деца, или вечер за отпускане и подпомагане на спокойния сън.

2. Ехинацея

хомеопатия при грип и настинка, хомеопатия при грип, хомеопатия при настинка, бързо лечение на настинка, грип хомеопатияПолзи: Мощен и ефективен, коренът от ехинацея е един от основните растителни продукти, използвани в хомеопатията за стимулиране на имунната система и борба с инфекциите.

Използвайте го самостоятелно или в комбинация с витамин С за отлична профилактика на настинка и грип. Проучванията показват, че той намалява продължителността, тежестта и повторната поява на настинки и инфекции на горните дихателни пътища.

Употреба: Ехинацеята се приема най-често като чай или тинктура и действа най-добре, когато се приема превантивно или в началото на инфекцията. Гореща чаша чай от ехинацея няколко пъти седмично може да помогне за предотвратяване на зимни настинки и грип.

При първите признаци на настинка или грип приемайте чай или тинктура от ехинацея, за да подсилите имунитета си и да оздравеете по-бързо.

3. БъзПолзи: Плодовете на бъза са с високо съдържание на витамини А и С, съдържат мощни антивирусни свойства и играят ключова роля за здравето на имунната система.

quote symbol image
"Въпреки че най-често се използва при настинка и грип, бъзът е полезен и при инфекции на горните дихателни пътища. Проучванията показват, че екстрактът от бъз може значително да намали продължителността на грипа, като същевременно намалява нуждата от медикаменти, в сравнение с плацебо. "
quote symbol image

Употреба: Може да използвате бъза под формата на тинктура и сироп, като се започне още при първите признаци на заболяване. Обичайната доза е 3 супени лъжици сироп на ден за възрастни (3 супени лъжици на ден за деца на възраст над 2 години), давани на малки дози на всеки час. Разбира се, потърсете подходяща медицинска помощ, ако смятате, че имате грип.

4. Джинджифил

хомеопатия при грип и настинка, хомеопатия при грип, хомеопатия при настинка, бързо лечение на настинка, грип хомеопатия

Ползи: Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и стимулира имунната система да убива вирусите.

Коренът на джинджифила се употребява за лечебни цели от хиляди години, за да сгрее тялото, да пребори гаденето, да успокои възпаленото гърло, да намали болките и страданията, да облекчи храносмилателните симптоми и да подобри настроението.

Начин на употреба: Джинджифилът може да се използва пресен или на прах, да се изцежда от суров сок, да се добавя към смутита или да се запарва като чай.

Консумирайте джинджифил при настинка или възпалено гърло и обикновено го добавяйте към рецепти, за да стимулирате имунната и храносмилателната си система. При настинка пийте по три или повече чаши дневно, докато оздравеете.

Още за Хомеопатия на Mahan life school.

Коментари

Споделяне