background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био царевица
Био храни

Био царевица – не само вкусна, но и здравословна

Царевицата е любима на малки и големи. Имаме една добра новина за вас! Оказва се, че царевицата е не само много вкусна, но и също толкова полезна. Но за а е истински полезна една царевица, тя трябва да е с био произход. А как да консумирате и от къде да си набавите био царевица ще научите от тази статия на "[Биопедия](/)".

По-надолу в тази статия ще обясним всички ползи на любимата на всички био царевица и защо да я предпочетете пред всяка друга царевица на пазара.

Но нека сега отбележим, че консумацията на био царевица предпазва и подобрява състоянието при редица здравословни проблеми и болести, включително проблеми със зрението, диабет и дори спомага здравословното сваляне на килограми.

Био царевица – какво означава?

Био царевицата е царевица, която е отглеждана при условия на био фермерство. Био фермерството означава, че едно растение е отглеждано в среда и условия, които са напълно сходни с естествените такива за него.

Снимка за внимание
Това означава, че през целия жизнен цикъл на растението, то е опрашвано или размножавано, торено и обогатявано, добивано и запазвано по природосъобразен начин.

Огромното преимущество на био фермерството е, че освен че то е изключително щадящо и отговорно към околната среда и природата, то също така изключва напълно употребата на синтетични пестициди и хербициди, химикали и химични торове, ГМО.био царевица, царевица ползи, варена царевица ползи Изкуствени овкусители, аромати и цветове, също и консерванти не се добавят към суровината. Всичко това гарантира биологичният и натурален произход на любимата ни био царевица.

Био царевица – защо да я предпочетем?

Благодарение на биологичният и устойчив начин на отглеждане, добив и обработка на био царевицата, консумацията на такава идва с редица преимущества.

На първо място това е гаранцията, че чрез консумацията на био царевица е невъзможно в организма да попаднат химикали и токсини, просто защото такива няма.

Това изключва напълно риска от алергични реакции към химикали при консумацията на царевица с биологичен произход. Този вид царевица е и много по-здравословен избор.

Благодарение на отсъствието на химикали и синтетични продукти, с които растението да е третирано по време на целия му жизнен цикъл, всички полезни свойства и нутриенти на продукта се запазват изцяло.

Това означава, че консумирайки био царевица, вие може да се снабдите с всички полезни витамини и микроелементи, които могат да бъдат открити в нея. А те не са никак малко.

Био царевица – с какво е полезна?

Царевицата е зърнена култура и като всички останали зърнени култури, тя е богата на въглехидрати, част от които са захари.

Въпреки съдържанието на захари, царевицата е категоризирана като нискокалорична храна и има нисък гликемичен индекс, което я прави подходящ източник на полезни въглехидрати за хора, страдащи от диабет и преддиабетни състояния, както и за хора, които целят здравословно отслабване.

Освен това царевицата е много богата на витамини Б3, Б5, Б6 и Б9, Е, А. био царевица, царевица ползи, варена царевица ползиВсички тези витамини са мощна комбинация, която подпомага човешкото здраве и правилната функция на организма.

Консумацията на био царевица въздейства благоприятно на състоянието и здравето на кожата, косата и ноктите.

Също така се смята, че помага в борбата с депресивни състояние, повишава общия тонус и енергия, влияе благоприятно на метаболизма.

Любимата ни био царевица е прекрасен източник на микроелементи като желязо, магнезий, фосфор и калций.

Царевицата е и много богат източник на редица антиоксиданти, които значително могат да подобрят здравето на редица органи и системи в човешкия организъм.

Ползи от консумацията на био царевица

Както вече установихме, царевицата е източник на редица полезни витамини, микроелементи и нутриенти. Редовната й консумация има както превантивни свойства, така и успешно помага за подобряването на здравето при редица здравословни проблеми и състояние. Някои от тях са:

В допълнение, консумацията на царевица се препоръчва при състояния на анемия, чернодробни и сърдечни заболявания. Отварата от царевица помага за изгарянето на мазнини, ето защо спомага и здравословното сваляне на килограми. 

Био царевица – за какво се използва?

Да, царевицата е изключително вкусна, ето защо е любима на малки и големи.

Добавяме я в салати, похапваме я варена или печена, овкусяваме я с масло, сол или други подправки, дори я похапваме под формата на пуканки.

Освен като вкусно лакомство, от векове всяка част на растението се използва с редица ползи.

Например отвара от косата на царевица действа диуретично и пречистващо. Маслото от царевица понижава вредния холестерол в кръвта.

Царевицата намира и своето приложение в козметиката  - богата е на витамини, които възстановяват и подхранват кожата и косата. био царевица, царевица ползи, варена царевица ползи

В заключение, царевицата е не само вкусна, но и изключително полезна. Редовната консумация на био царевица може да благоприятства човешкото здраве по много начини.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!