background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био рецепти

6 Изкусителни рецепти за безглутенов чийзкейк

В днешната статия на Biopedia ще разберете как да изпитате едно райско удоволствие с безглутенов чийзкейк без глутен, изпълнено с вкус и богатство.

Необходими продукти за безглутенов чийзкейк:

  • 200 г безглутенови бисквити
  • 75 г разтопено масло
  • 600 г крема сирене
  • 150 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • Кората и сокът на 2 лимона
  • 150 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне на безглутенов чийзкейк:

Започнете с натрошаването на бисквитите, след което прибавете предварително разтопеното масло и внимателно ги притиснете към дъното на 20-сантиметрова форма за печене.

В дълбок съд разбийте яйцата и захарта, разбийте крема сиренето, лимоновата кора и сока до гладка смес, след което добавете и сметаната.

Изсипете сместа върху бисквитената основа и печете на предварително загрята фурна до 160°C за 45-50 минути или до готовност.

След изваждане, оставете да се охлади и чак след това го извадете от формата. Сервирайте с малиново сорбе.

Малинов безглутенов чийзкейк

Необходими продукти за малинов безглутенов чийзкейк:

  • 200 г безглутенови бисквити
  • 75 г разтопено масло
  • 600 г крема сирене
  • 150 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • 200 г пресни малини
  • 150 мл готварска сметана

Начин на приготвяне на малинов безглутенов чийзкейк:

Смесете натрошените бисквити с разтопеното масло и ги притиснете към дъното на 20-сантиметрова форма за печене.

Разбийте крема сиренето, захарта и яйцата до гладка смес. В отделен съд разбийте сметаната и прибавете към останалите продукти. Добавете малини и разбъркайте внимателно.

Печете на предварително загрята фурна до 160°C до готовност. Десертът се сервира студен .

Шоколадов безглутенов чийзкейк с вихрушка

Необходими продукти:

  • 200 г безглутенови бисквити
  • 75 г разтопено масло
  • 600 г крема сирене
  • 150 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • 100 г черен шоколад, разтопен
  • 1 супена лъжица какао на прах
  • 150 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите и разбъркайте с разтопеното масло. След това внимателно притиснете с ръце към дъното на 20-сантиметрова форма за печене. Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре.

Добавете какаото на прах и течната сметана разбивайте до получаването на гладка смес. Изсипете половината от сместа върху бисквитената основа, след което полейте сместа с половината от разтопения шоколад и завийте с нож.

Повторете с останалата смес и шоколад. Печете на предварително загрята фурна до 160°C около 45-50 минути или до готовност.

Оставете да се охлади, преди да извадите от формата. Може да гарнирате със сладолед или сорбе.

Шоколадов безглутенов чийзкейк без брашно

Необходими продукти:

  • 200 г черен шоколад, нарязан на парчета
  • 200 г безсолно масло, нарязано на кубчета
  • 150 г пудра захар
  • 4 големи яйца
  • 100 г смлени бадеми
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • Бита сметана или сладолед, за сервиране

Начин на приготвяне:

Намазнете кръгла форма за торта с диаметър 20 см и застелете дъното ѝ с хартия за печене.

Разтопете шоколада и маслото заедно в топлоустойчива купа, поставена над тенджера с вряща вода, като разбърквате до гладка смес.

Разбъркайте захарта и отстранете от огъня.Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко, сложете смлените бадеми, какаото на прах и екстракта от ванилия.

Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 160°C. за 30-35 минути или до готовност.

Оставете да се охлади във формата за около 10 минути, преди да я прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно. Сервирайте с бита сметана или сладолед.

Класически нюйоркски безглутенов чийзкейк

Необходими продукти за безглутенов чийзкейк:

За блата:

  • 150 г безглутенови бисквити
  • 75 г несолено масло

За пълнежа:

  • 800 г крема сирене на стайна температура
  • 200 г пудра захар
  • 4 големи яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 250 мл заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Намазнете 20-сантиметрова форма и застелете дъното ѝ с хартия за печене. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, след което ги притиснете към дъното на формата. Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно без да спирате да бъркате, добавете и екстракта от ванилия и заквасената сметана.

Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре.

Печете на предварително загрята фурна на не повече от 160°C за 45-50 минути или докато чийзкейкът се стегне, но все още леко се поклаща в центъра. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 30 минути.

След това го извадете от фурната и оставете да се охлади във формата за 30 минути, прехвърлете в хладилник, за да се охлади за поне 4 часа, най-добре е да преседи една нощ.

Сервирайте в компанията на сорбе.

Деконструиран безглутенов чийзкейк от солен карамел

Съставки:

За блата:

  • 200 г безглутенови бисквити
  • 75 г несолено масло

За пълнежа:

  • 500 г крема сирене, на стайна температура
  • 150 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 150 г солен карамелен сос, плюс допълнително за поръсване

Начин на приготвяне на безглутенов чийзкейк:

Намажете квадратна форма за печене с диаметър 20 см и я застелете с хартия за печене. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, след което ги притиснете към дъното на формата.

Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно. Сложете екстракта от ванилия и соления карамелен сос и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа върху бисквитената основа и загладете горната част.

Печете на предварително загрята фурна до 180°C за около 25-30 минути или докато чийзкейкът се стегне. Оставете да се охлади във формата за 30 минути, преди да го преместите в хладилника.

Сервирайте нарязан на блокчета и залят с допълнително карамелен сос.

Коментари

Споделяне