Био рецепти

Инхалации с лайка и сода

Biopedia
18 Април 2023
5 мин

Инхалации с лайка и сода могат да се използват за облекчаване на дишането и намаляване на симптомите при бронхиална астма, хроничен бронхит и други дихателни заболявания. За да направите инхалация с лайка и сода, можете да добавите 1-2 супени лъжици от всяка съставка в голяма купа с гореща вода. В тази статия на "Biopedia.bg" ще научите всички тайни около тази магическа "отвара".

Инхалации с лайка и сода

Покрийте главата си с кърпа и вдишвайте парите в продължение на 10-15 минути, като затваряте очите си и внимавате да не се изгаряте. Не забравяйте да се консултирате със своя лекар, преди да използвате инхалации или други методи за лечение на дихателните заболявания.

инхалации с лайка и сода, инхалация с лайка и сода, инхалации с лайка, инхалация със сода и лайка, лайка и сода

Тези естествени методи за лечение на дихателни заболявания, които са известни със своите антибактериални, противовъзпалителни и противоалергични свойства.

Лайката е растение, което се използва в традиционната медицина като естествен лек за бронхиална астма, хроничен бронхит и други дихателни заболявания.


Лайката съдържа флавоноиди и етерични масла, които могат да помогнат при разширяване на бронхите и подобряване на дишането.

Содата е също известна като естествен лек за дихателните заболявания, тъй като може да помогне за намаляване на възпалението в дихателните пътища. Сода бикарбонат може да намали киселинността в тялото и да подпомогне изхвърлянето на отпадъци и токсини.

Преди да използвате инхалации с лайка и сода, е важно да се консултирате със своя лекар, особено ако страдате от тежки дихателни заболявания или алергии. В някои случаи, инхалациите може да не са подходящи или дори да бъдат опасни, затова е важно да получите професионално медицинско мнение.

Инхалации с лайка и сода - начини

Един от начините е да се добавят 1-2 супени лъжици от сух лайк и сода бикарбонат в голяма купа с гореща вода. Пациентът следва да седне близо до купата, да покрие главата си с кърпа или хавлия и да вдиша парите в продължение на 10-15 минути.

Друг начин за изпълнение на инхалации с лайка и сода е с използване на инхалатор. Инхалаторът може да бъде портативен или на стационарно устройство, което разпръсква течността на много малки частици, които пациентът вдишва. За изпълнение на инхалацията, сухата смес от лайка и сода бикарбонат се разтваря в топла вода и се зарежда в инхалатора.

Инхалациите с лайка и сода могат да се използват за облекчаване на симптоми при бронхиална астма, хроничен бронхит, алергии, синусит, насморк, тежка кашлица и други дихателни заболявания.

Въпреки това, преди да използвате инхалации с лайка и сода или други методи за лечение на дихателните заболявания, е важно да се консултирате със своя лекар, за да получите подходящото лечение за вашето състояние.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

biopedia

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!