background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Био каузи

5 причини, поради които кухнята ви не е екологично чиста

Как да направите кухнята си по-устойчива, като определите областите за подобрение

Сега е септември и ние търсим всички начини да направим живота си по-екологичен.

Има много начини да живеем по-устойчиво - от изгодни сватбени варианти до шефско пазаруване и продажба във Vinted. Обръщайки внимание на дома си, колко екологична е вашата кухня? В днешната статия на Biopedia ще ви представим 5 често срещани грешки, които правят кухнята ви неекологична.

Не избирате екологични продукти за почистване

През последните няколко години почистващата индустрия претърпя огромна екологична промяна, като много марки вече демонстрират бутилки за многократно пълнене, опаковки без пластмаса и концентрирани продукти. Въпреки че много от тези гениални продукти могат да бъдат закупени от Amazon или от супермаркета на достъпни цени, ако наистина разполагате с ограничен бюджет, можете да се насочите към използването на продукти от шкафовете в магазините за почистване на дома си. Ето моите любими екологични хитрини за почистване на дома.

Уредите ви не са енергийно ефективни

В днешно време е лесно да разберете енергийния клас при закупуване на бяла техника, така че е важно да следите за него, когато правите нова покупка. Ако трябва да работите с това, което вече имате, струва си да прецените консумацията на енергия на различните уреди и да коригирате начина, по който използвате кухнята си. Например да смените фурната си с фритюрник, за да спестите енергия.

Люелин Кинч, главен изпълнителен директор на MakeMyHouseGreen, съветва:

"Интелигентните потребители трябва да обмислят ограничаване на използването на фурната. А когато я включат, защо да не увеличат топлината, като приготвят няколко ястия едновременно?"

Не рециклирате правилно

Чували ли сте за "рециклиране на желания"? По същество това е моментът, в който хвърляте нещо в зеления контейнер, без да сте сигурни дали то може да бъде рециклирано - и това може да носи повече вреда, отколкото полза! Ocean Info ни напомня, че "ако картонът е замърсен с остатъци от храна, той трябва да бъде изхвърлен в кофата за боклук" и преди да поставите чистия картон в контейнера за рециклиране, "всяка лента трябва да бъде отстранена и поставена в кофата за боклук".

Твърде често посягате към кухненското руло

Това е нещо, за което и аз съм виновна и може би ще бъде новогодишно решение за мен, но ако и вие посягате към кухненското руло, може би е време да помислите за кухненско руло за многократна употреба или за скромната кърпа за чинии, за да избършете всички капки или разливи.

Забравяте да следите потреблението на вода

Всички знаем, че трябва да прекарваме по-малко време под душа и да не използваме маркуча по време на суша, но какво да кажем за водата, която се губи и в кухнята?

Бъдете честни, какво правите с водата, след като сте измили чиниите? Несъмнено в дупката... но може би следващия път бихте могли да я използвате за поливане на растенията си.

Освен това не забравяйте да пускате съдомиялната и пералнята си само когато са пълни, за да намалите до минимум потреблението на вода.

Коментари

Споделяне