background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

био козметика за бебе
Био козметика

Био козметика за бебе – как да избираме правилните продукти?

Всеки родител или човек, грижещ се за малчуган, добре знае, че здравето, добруването и щастието на тези малки съкровища е абсолютен приоритет. Едва ли има човек, който да не се стреми да осигури най-доброто за своето бебе. В тази статия "Biopedia.bg" ще научите най-важното за онази био козметика за бебе, която е хубаво да използвате.

Успоредно с подбора на качествена храна, приятни материи за дрешки, които да не дразнят нежната кожа, качествени играчки и като цяло материали в ежедневието на детето, които да са максимално безопасни за него, е редно да избираме и качествена био козметика за бебе.

Качествената био козметика за бебе осигурява достатъчно нежност към бебешката кожа, но и достатъчно ефективност, защита.

Био козметика за бебе – какво представлява?

Био козметика за бебе е специална категория козметични продукти за хигиената на бебето и грижата за нежната им кожа, коса, млечни зъби, в случай че има такива.


Бебешкият организъм е изключително нежен, крехък и уязвим, затова се нуждае от достатъчно качествена грижа и защита, която може да бъде осигурена и чрез правилно подбрани продукти от категория био козметика за бебе. А какво всъщност прави по-различна тази козметика?

Био козметиката за бебе се произвежда от суровини и продукти с био произход. Това означава, че тези продукти с животински или растителен произход са добити от животни или растения, които са отгледани в условия сходни с натуралните и естествената им среда.

Освен това те не са третирани с химикали, ГМО, пестициди, хербициди, антибиотици, хормони, или други подобни, които по някакъв начин да оказват намеса в натуралното им развитие. Химикали и синтетични продукти не се използват по време на отглеждането, обработката или добива на тези суровини.


био козметика за бебе, биокозметика за бебе, козметика за бебе, каква бебешка козметика да изберем, козметика за новородени, козметика бебе

Био козметика за бебе – предимства

Био козметиката за бебе идва с редица предимства пред конвенционалната. Основното преимущество на тази козметика е, че суровините и съставките, които влизат в състава й, не са обработвани с химикали, които ги прави нетоксични и достатъчно безопасни за нежната детска кожа и организъм. Рискът от алергични реакции към химикали е практически несъществуващ.


Снимка за внимание
Въпреки това обърнете внимание, че някои натурални био съставки също могат да предизвикат раздразнения или алергични реакции, така че винаги въвеждайте козметични продукти в рутината за грижа за бебето бавно и постепенно.

Продуктите в клас био козметика за бебе също запазват изцяло или почти изцяло всичките си полезни съставки и микроелементи, което ги прави много по-ефективни.


био козметика за бебе, биокозметика за бебе, козметика за бебе, каква бебешка козметика да изберем, козметика за новородени, козметика бебе

Био козметика за бебе – какво получаваме?

Пазарувайки био козметика за бебе, ние получаваме много повече от високо качество. На пазара съществуват конвенционални козметични продукти за бебето, които могат да обещаят и гарантират високо качество, но за разлика от био козметичните продукти за бебе, на тях им липсват всички преимущества на био продуктите.Продуктите в категория био козметика за бебе могат да предложат:

  • В състава на бебешките продукти в категория био козметика не влизат абсолютно никакви химикали, така че с тях можете да защитите бебето от всички вредни химикали.

  • Био бебешките продукти допринасят за редуцирането на пестицидите в ежедневието на бебето.

  • Био бебешките хавлии са хипоалергенни, антибактериални и създадени така, че да са максимално нежни и щадящи нежната бебешка кожа.

  • Био бебешките козметични продукти не съдържат токсини и са напълно безопасни.

  • Био бебешките продукти не съдържат изкуствени оцветители и аромати, което допълнително намаля риска от раздразнения и осигурява комфорт.

  • Тези продукти също не съдържат изкуствени консерванти и парабени.


Био козметика за бебе – какви продукти да изберем?

В ежедневната грижа за бебето и неговата хигиена можем да използваме редица козметични продукти. Всички от тях са достъпни и в био вариант. Това означава, че ако желаете да се грижите за бебето с изцяло био козметика за бебе, се препоръчва да закупите:

Био бебешки сапуни, шампоани, измиващи продукти – тези продукти почистват добре, но са достатъчно нежни и предотвратяват пресушаването на бебешката кожа.

Био бебешки лосион – използва се за хидратиране и омекотяване на бебешката кожа. Вазелин – използва се за предотвратяване на подсичане поради носенето на пелени.

Био мас против подсичане – успокоява раздразнената бебешка кожа и предпазва от подсичане като създава устойчива бариера между нежната кожа и влагата.

Био бебешко олио – погрешно е схващането, че то се използва за хидратиране на бебешката кожа. Всъщност кожата не го абсорбира достатъчно добре и с тази функция се заема био бебешкият лосион. Био бебешкото олио се използва за масаж.

Био бебешка пудра – използва се за предпазване от подсичане.

Био бебешки продукт за пране– важно е да използвате продукт за пране на бебешките дрехи, който е предназначен специално за бебешките дрешки и е с био произход. Така можете да предотвратите раздразнение на кожата.


био козметика за бебе, биокозметика за бебе, козметика за бебе, каква бебешка козметика да изберем, козметика за новородени, козметика бебе

Правилният подбор на качествена бебешка козметика с био произход е от изключителна важност за правилната грижа и защита на нежната бебешка кожа и превенция на редица алергии и раздразнения. лале

Коментари

Споделяне