background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

Зеолитна вода
Био продукти

Зеолитна вода - Невероятни ползи или само тенденция?

Постоянният прогрес и иновации на технологиите имат за цел да задоволят нуждите на хората, а една от най-големите и разпространени, жизнено важни човешки нужди е нуждата от чиста вода. В тази статия на "Биопедия" ще разкрием интересни факти за известната зеолитна вода.

Въпреки че учените постоянно търсят начини за пречистване на вода, за да е подходяща тя за консумация, но успоредно с това процесът по пречистване да е природосъобразен, един от най-ефективните начини е познат на човечеството от векове.

Зеолитна Вода: Как и откъде да се сдобием с нея?

Зеолитна вода е продукт, който се получава от смесването на зеолитен минерал със вода богата на минерали.

Зеолитите са природни минерали, известни със своите способности за абсорбция и филтрация на различни вещества, включително токсини и тежки метали, което я прави желан продукт за подобряване на качеството на водата.

Вече може да се намери зеолитна вода в различни форми и от различни доставчици.

Ето няколко начина, по които можете да се сдобиете с зеолитна Вода:

 • Онлайн магазини: Много онлайн магазини и доставчици предлагат зеолитна вода в различни форми, включително и капсули. При търсене в интернет може да намерите множество опции и брандове.

 • Локални здравни магазини: Зеолитната вода се продава и в много локални здравни и био магазини. Обикновено можете да намерите зеолитни продукти в отдела за добавки или здравословни храни.

 • Аптеки: Някои аптеки предлагат зеолитни добавки и продукти, включително зеолитна вода. Попитайте в близката до вас аптека за наличност.

 • Производители на зеолитни продукти: Ако имате доверие към конкретен производител на зеолитни продукти, можете да се свържете директно с тях и да попитате къде можете да намерите техните продукти във вашия град.

 • Самостоятелна приготовка: Ако имате достъп до зеолитен минерал, можете да опитате да приготвите зеолитна вода в домашни условия. Този процес включва смесването на зеолитния минерал с чиста вода и последваща филтрация. Важно е да се следват инструкциите и да се използва зеолит, който е подходящ за консумация.

При закупуване на зеолитна вода внимавайте да изберете продукт от уважаван и сертифициран доставчик, който следва стандартите за качество и безопасност.

Най-добре е да се консултирате със здравен специалист или нутриционист, преди да започнете да използвате зеолитни продукти като добавка към вашия режим на хранене.

Зеолитна вода – чиста питейна вода с множество ползи за човешкото здраве, която бива пречистена по напълно природен и натурален начин.

Процесът, който превръща неподходящата за пиене вода в зеолитна вода е сравнително прост процес, който изключително обогатява физичния и химичен състав на водата.

Характеристиките и ползите от зеолитна вода са множество, затова и тя се използва в множество отрасли и сфери – агрикултура, екология, някои производствени и индустриални процеси, в медицината и козметиката.

Зеолитна вода – какво е зеолит?

Преди да си отговорим какво е зеолитна вода и с какво е полезна, нека първо открием какво е зеолит. Името на този камък идва от древногръцките думи за ‚кипящ‘ и ‚камък‘. Зеолитът е тип вулканична пепел, която се получава при сместването на вулканична лава в морска или алкална вода.

Резултатът от тази среща се нарича зеолит – материал твърд като камък, който е негативно зареден. Този вид материал има висок афинитет към вода, като може да я абсорбира или десорбира без да променя структурата на своите молекули.

Зеолитна вода – какво представлява?

Зеолитът има уникални способности да променя йонния заряд на водата и нейните качества. Ето защо този материал се използва за филтриране на вода и за омекотяване на твърдата вода.

Ако водата е твърде наситена с калциеви и магнезиеви йони е препоръчително тя да бъде пречиствана през зеолитен филтър. Зеолитът задържа магнезиевите и калциевите йони и на тяхно място обогатява водата с натриеви йони.

В резултат на това се получава зеолитна вода, която е много по-мека и по-богата на натрий, което я прави и по-полезна за консумация. Освен това зеолитната вода е много по-щадяща съвременните домакински уреди като перални и миялни машини, като ги предпазва от образуване и натрупване на котлен камък.

По този начин тези уреди работят много по-ефективно и дългосрочно. Освен че изчиства водата от магнезиеви и калциеви йони, зеолитът доказано прочиства и от амоняк и тежки химикали, които, за жалост, могат да бъдат открити в състава на водата на десетки водоизточници на територията на страната.

По този начин зеолитната вода има наистина чист и полезен състав.

Зеолитна вода – какви са ползите от нея?

зеолитна вода, зеолит, зеолитна вода ползи, зеолит ползи, вода със зеолит, зеолит вода

От зеолитната вода има множество ползи, от които можете да се възползвате. Ето част от ползите от филтрирането на вода със зеолит:
 • Омекотява водата като абсорбира калция и магнезия в нея

 • Премахва хлора от питейната вода

 • Изчиства желязото от подпочвените източници на вода

 • Премахва от водата тежки метали и амоняк

 • Неутрализира леко киселинната вода

 • Подобрява чистотата на водата

 • Има по-висок йонен капацитет в сравнение с други филтри за вода

 • Успешно прихваща йоните на тежки метали като цинк, мед, сребро, олово, кобалт и никел

 • Икономичен и бюджетен вариант за пречистване на водата

 • Премахва органичен материал от водата

 • Устойчив на абразивност

 • Класифициран и сертифициран за безопасна консумация от хора и животни

 • Нетоксична и екологична алтернатива

 • Не съдържа никакви химикали

Зеолитна вода за имунната система

Един ефективен начин за подкрепа на имунната система е чрез премахване на нещата, които я компрометират и добавяне на неща, които я стимулират.

Без премахване на токсичните елементи, особено тези, които попадат в организма чрез консумацията на вода, не е възможно или е изключително трудно да подпомагаме имунната система пълноценно. В питейната вода могат да бъдат много токсини, като например метали, токсини от околната среда, мухъл, радиоактивни материали и патогенни микроби, които силно компрометират имунната система.

Работата на зеолита е да изчиства водата от всички тези токсини. Ето защо консумацията на зеолитна вода е изключително полезна и подпомага имунната система.

Зеолитна вода за деца и бебета

зеолитна вода, зеолит, зеолитна вода ползи, зеолит ползи, вода със зеолит, зеолит вода

Зеолитната вода е не само безопасна за консумация от бебета и деца, но дори е и препоръчителна заради високата й чистота. Храната и течностите, които бебета и малки деца приемат са от изключителна важност за тяхното здраве и развитие.

Имунната система на младите деца не е така добре развита като тази на възрастните хора, ето защо тя не може да се бори с много от токсините. Тук идва и важността на прием на максимално чисти продукти и зеолитната вода от малки деца и бебета.

Бебетата се нуждаят от двойно повече вода от възрастните хора защото по-бързо губят течности и могат да се дехидратират. Зеолитната вода в чудесна алтернатива за децата.

БИО ВИТАМИНИ ЗА КОСА - КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРАВИЛНИТЕ ВИТАМИНИ?

За да се радваме на здрава, лъскава, хидратирана и красива коса, която расте бързо и не се накъсва прекомерно, е нужно да приемаме подходящите витамини, които да третират проблемите с косата, да я защитават и регенерират и да предпазват от повторната поява на проблеми. За много хора основният начин за прием на витамини е консумацията им чрез хранителни продукти.

към статията >>

Коментари

Споделяне