background-image

КАКВИ СА ТАЙНИТЕ ЗАД СИМВОЛИТЕ НА ОПАКОВКИТЕ?

Разбери какво искат и НЕ искат да ни кажат производителите в това БЕЗПЛАТНО ръководство!
Виж най-подробния списък със символите и тяхното значение

масло от малинови семки
Био здраве

Масло от малинови семки - 5 ползи, за които не подозирате

Маслото от малинови семки носи десетки ползи както за кожата на лицето, така и за тялото и организма като цяло.

Масло от малинови семки се произвежда след студеното пресоване на семките на плода и е наистина богат източник на витамини, полезни мастни киселини.

Има изключително много ползи от редовната му употреба, като една от водещите са слънцезащитните му свойства.

А защитата от вредните слънчеви лъчи е наистина важна за кожата и предпазването й от редица болести и състояние, основно рак на кожата.

масло от малинови семки, масло от малинови семки ползи, малиново масло

Въпреки че масло от малинови семки успешно може да се използва за защита от UVA и UVB лъчите, имайте предвид, че самостоятелната му употреба не може напълно да предпази от увреждане на кожата, ето защо е нужно да се използва като допълващ продукт към основната слънцезащита.

В тази статия ще научите за всички останали ползи и преимущества на маслото от малинови семки.

Масло от малинови семки и слънцезащита

Има множество проучвания и изследвания проведени през годините, които потвърждават свойството на масло от малинови семки да абсорбира UV лъчите и по този начин да работи като слънцезащитно средство.

масло от малинови семки, масло от малинови семки ползи, малиново масло

Снимка за внимание
Слънчевата радиация обхваща три различни типа лъчи – UVA, UVB и UVC.

Рисковете от развитие на рак на кожата при продължително излагане на слънце без защита варират според типа лъчи и колко от тях са абсорбирани в кожата.

UVC лъчите се абсорбират от атмосферата и не достигат до повърхността на земята, така че те не представляват риск за здравето.

UVB лъчите се свързват с повишен риск от рак на кожата, защото те могат да увредят най-горния слой на кожата и да променят ДНК на клетките.

UVA лъчите проникват дълбоко в кожата, така че излагането на тези радиационни лъчи без слънцезащита може да доведе до преждевременно стареене на кожата и повишава риска от развитие на рак на кожата.

Масло от малинови семки

Според проучванията, маслото от малинови семки показва чудесни резултати при абсорбиране на UVВ и UVС лъчите.

Въпреки това, употребата на масло от малинови семки ни предлага много слаба защита от UVA лъчите.

Ето защо самостоятелната употреба на маслото не се препоръчва като пълен заместител на слънцезащитните продукти, а по-скоро като допълващ продукт.

Масло от малинови семки и предпазване от стареене на кожата

Маслото е много богат източник на антиоксиданти и витамини А и Е, които се отразяват изключително благоприятно на кожата и са важни за нейното здраве, хидратация и подхранване.

Снимка за внимание
Употребата на масло от малинови семки не само че ни предпазва от вредните UVВ лъчи и по този начин редуцира риска от преждевременно стареене на кожата.

Доказано е, че маслото от малинови семки успешно забавя процесите по стареене на кожата като заздравява кожната бариера и защитава от свободните вредни радикали и оксидативния стрес на клетките.

масло от малинови семки, масло от малинови семки ползи, малиново масло

Освен това то е изключително хидратиращо и задържа влагата в кожата.

Стимулира производството на колаген, който е основен протеин от състава на кожата и отговаря за нейната плътност, еластично и здравина.

По този начин, редовната употреба на масло от малинови семена ни помага да се радваме на кожа, която изглежда по-млада, сияйна и гладка.

Масло от малинови семена против акне

Най-добрият начин да се защитим от акне и да се борим с него е като редовно използваме висококачествени, чисти и ефективни продукти, които да таргетират този кожен проблем.

Масло от малинови семки

Традиционните продукти срещу акне съдържат силицилова киселина, която ефективно се бори срещу несъвършенствата и възпаленията. Но допълнителни съставки в тези продукти могат да доведат до пресушаване на кожата и дехидратация.

Маслото от малинови семки е натурален продукт, който успешно помага при борбата с акнето, благодарение на киселините в него, които редуцират несъвършенствата и успоредно с това балансират естествения себум на кожата.

Маслото намалява производството на излишен себум, който е причина за акне, но без да пресушава и дехидратира кожата. Освен това, това масло е леко и не запушва порите.

Масло от малинови семена срещу суха кожа

Независимо дали изсушаването на кожата е моментно, или пък кожата ви е постоянно дехидратирана и суха, маслото от малинови семки може да ви помогне да се отървете от дискомфорта.

масло от малинови семки, масло от малинови семки ползи, малиново масло

Само няколко капки от това ценно масло нанесен по кожата всекидневно могат да стимулират нивата на хидратация на кожата, а я направят по-мека и сияйна.

Масло от малинови семена срещу кожни възпаления

Маслото от малинови семена притежава чудесни противовъзпалителни свойства.

Ето защо то е ценен помощник при редица кожни заболявания, включително екзема, розацея и псориазис.

Сухата кожа е още един типичен симптом за възпалителни процеси в организма и кожата. Маслото хидратира и успокоява кожата, премахва дискомфорта и успоредно с това намалява симптомите на кожни възпаления, включително зачервяване, сърбеж, оток.

масло от малинови семки, масло от малинови семки ползи, малиново масло

Маслото от малинови семки доказано редуцира възпаленията.

Ползите от маслото от малинови семки са наистина широк спектър.

При редовната му употреба, вие не само може да се радвате на добре хидратирана, подхранена и младежки изглеждаща кожа, но и да се борите с възпаления, сухота и дискомфорт.


Коментари

Споделяне